Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

A Nyíregyházi Járásbíróság zsarolás bűntettének kísérlete és csalás bűntette miatt 1 év 6 hónap, végrehajtásában 2 évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte S. E. vádlottat. Ezenkívül arra is kötelezte a bíróság, hogy fizessen meg a sértett részére 1 millió Ft kártérítést – tájékoztatta portálunka dr. Toma Attila sajtószóvivő.

A megállapított tényállás szerint a vádlott 2016. májusában egy nyíregyházi presszóban a sértett felé magát jósnőnek adta ki, és közölte vele, hogy a sértetten és férjén átok van, amit ő 200.000 Ft-ért le tud venni.

A sértett a vádlott állítását elhitte, és a kért összeget átadta részére. Pár nap múlva azzal hívta fel a vádlott a sértettet, hogy a rontáslevétel nem sikerült, ezért további 400.000 Ft-ot kért, amit a sértett szintén teljesített.

A sértett az ezotéria révén való befolyásoltságát kihasználva a vádlott újabb 400.000 Ft átadását kérte azért, hogy egy nő megbízásából a sértett családjára helyezett átkot levegye, és a férjét ne csábítsa el az ismeretlen nő. Összesen 1 millió Ft átadása után a vádlott újabb pénzösszeget követelt a sértettől, ő azonban közölte, hogy nincs már több pénze, erre a vádlott megfenyegette, hogy még jobban megátkozza, a férje el fogja hagyni, mindenki szerencsétlen lesz a családjában, és a gyermekei is meg fognak halni.

A sértettben komoly félelmet keltett a vádlott fenyegetése és követelőzése, mivel hitt abban, hogy az ezotéria révén lehetséges a vádlott által kilátásba helyezett súlyos hátrányok bekövetkezése.

Miután a sértett számára nyilvánvalóvá vált, hogy a vádlott bűncselekményt követett el ellene, és feljelentést tett a rendőrségen.

Az ítélet jogerős.

Kép: Frabato

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22