Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

A Jósa András Oktatókórház mentőhelikopter repülőtere (V. osztályú repülőtér) 2016. december 28-án kapott használatbavételi engedélyt tájékoztatta portálunkat Bodrogközi Gergő  a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Közlekedési Hatósági Ügyekért Felelős Helyettes Államtitkárság, Légiforgalmi és Repülőtéri Hatósági Főosztály Repülőtéri Osztály osztályvezetője.

Azonban a repülőtér tényleges üzemeltetéséhez az üzemben tartási engedélyt is meg kell szerezni, mivel üzemben tartási engedély hiányában a repülőtér nem használható  a légiközlekedésről szóló 1995. évi XCVII. törvény 19. §., valamint a repülőtér üzemben tartási engedélyéről szóló 24/1999. (VIII. 13.) KHVM rendelet értelmében.

Az üzemben tartási engedélyezési eljárás folyamatban van. Bár az üzemben tartási engedélyt a légiközlekedési hatóság adja ki, az engedélyezési eljárás során szakhatóságok bevonására is szükség van, a szakhatósági eljárások jelenleg folyamatban vannak. A szakhatóságok tájékoztatása szerint az állásfoglalásokat megküldték a légiközlekedési hatóság részére, azok azonban még nem érkeztek meg. Az üzemben tartási engedély a szakhatósági hozzájárulások birtokában, valamint az üzemeltetés feltételeinek (személyzet, repülőtérrend) helyszíni szemle keretében történő ellenőrzését követően adható ki.

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22