Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Az MSZP miniszterelnök-jelöltje szerint az összefogás szükséges, de nem elégséges feltétele a kormányváltásnak, ehhez elsősorban a baloldalból 2010 előtt kiábrándult szavazók bizalmát kell visszanyerni. Botka László országjáró körútjának szerdai, Nyíregyháza belvárosában tartott állomásán azt mondta, az igazi feladat több százezer szavazat megszerzése lesz, ez azért is fontos, mert jelenleg a demokratikus baloldali pártok támogatói összesen feleannyian vannak, mint a Fideszre szavazók.

A mostani választási rendszer alapján emellett csak akkor lesz esély győzni nagy többséggel, ha az ország minden településén és a 106 választókörzetben egyetlen baloldali demokratikus jelölt áll a Fidesszel szemben – jelentette ki az ellenzéki párt miniszterelnök-jelöltje.

Botka László a több mint 350 szimpatizáns előtt az országjárás tapasztalatairól elmondta, a rendezvényeken sokan mentek oda hozzá és biztosították támogatásukról.
A szocialista politikus szerint a legtöbb véleményt, amelyet az elmúlt hónapokban kapott, egy mondatban úgy tudná összefoglalni, hogy a legtöbben azt mondták: “na, végre!”.
A Szeged polgármesteri tisztségét is betöltő politikus hozzátette, a politika álmoskönyve szerint akiknek a voksolás előtt egy évvel ezt mondják, meg fogják nyerni a választásokat.
Megerősítette, az MSZP képes lesz leváltani jövőre a Fideszt, ezt pedig szerinte a magyar embereknek a jelenlegi kormányról alkotott véleménye is alátámasztja.

Emlékeztetett arra:

az elmúlt hónapokban sokan mentek ki tüntetni a magyar nagyvárosokban, a tüntetők többsége fiatal volt, akikről többen azt feltételezték, hogy a legkevésbé sem érdekli őket a politika.

Szavai szerint mellettük egyre többen értik meg az “orbáni rendszer lényegét, ami az utóbbi hét évben – annak ellenére, hogy az országnak a 20. században nincs természetes ellensége – újabb és újabb ellenséget keres nekünk”.
Annak az Európai Uniónak üzennek hadat, amelyhez az ország tizenhárom évvel ezelőtt a magyarok döntő többségének akaratából csatlakozott – mondta Botka László. ” {…} Hadat üzentek a Heineken sörnek, majd egy egyetemnek, a civil szervezeteknek és most azt próbálják bemagyarázni, hogy a magyar emberek legnagyobb ellensége egy ide sok ezer kilométerre lakó 87 éves amerikai öregember” – mondta.
Botka szerint ez is csak figyelemelterelés arról, hogy “közben nyomorba döntötték a magyarok és a magyar családok döntő többségét és kirabolják ezt az országot”.
Az eseményen felszólalt Molnár Gyula, az MSZP elnöke, valamint a szocialista párt több városi és megyei vezetője is.
A rendezvényen  ketten a “Tisztázd a Szeviép-ügyet!” és a “Nyíregyházára is luxusautóval jött?” feliratú táblát tartottak a magasba.

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22