Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Utcafórumot tartott szerda délután  Nyírbátorban és Nyíregyházán Botka László, az MSZP miniszterelnök-jelöltje és Molnár Gyula pártelnök.  Az előbbi helyen mintegy 150-200, Nyíregyházán 350-400 ember várta az MSZP miniszterelnök-jelöltjét. A Nyíregyházi eseményen a megyei szervezet összes prominens személye is jelen volt. Nyírbátorban Fidesz szimpatizánsok egy csoportja a tér másik oldaláról próbált némi zavart kelteni, de Botka beszédét ők is zajongás nélkül végighallgatták, s amikor Botka az MSZP új szlogenjét hangoztatta a tüntetők soraiból jó páran tetszésüknek adtak hangot.

A nyíregyházi rendezvényen az érdeklődőket Molnár Gyula és Veres János köszöntötte, majd Botka László az MSZP miniszterelnök-jelölt mondta el beszédét, amiben elsősorban a kormány bírálat kapott nagy hangsúlyt. Botka egyszerű, tömör mondatokkal, tiszta üzenetekkel próbálta megszólítani az egybegyűlteket, amit zömében az idősebb korosztály tapssal honorált. Mint ahogyan írtuk, Nyírbátorban 20-30 tüntető, túlnyomó részt szegény, a társadalom perifériáján élő ember fejezte ki nemtetszését, miközben Botka László beszédét csendben végighallgatták.  Nyíregyházán összesen 2 tüntető egy-egy transzparenssel a kézben tiltakozott az MSZP ellen. Az egész jelenet inkább volt komikus és egyben szomorú, mintsem valódi politikai üzenetet megjelenítő demonstráció.

Fiatalok igen kis számban voltak jelen a két rendezvényen, így kérdés, hogy az MSZP képes-e a fiatalokat megszólítani.

Botka László a kormánybírálat témái között felvetette az “Állítsuk meg Brüsszelt!” kampányt, a CEU ügyét, a Soros-kérdést, az egészségügyet és oktatást, az egykulcsos adórendszert, majd ebből átvezetve a luxusadó bevezetésének szükségességéről beszélt a miniszterelnök-jelölt.

Molnár Gyula hangsúlyozta, azon dolgoznak ezekben az esztendőkben, hogy 2018 a változás éve legyen.

A miniszterelnök-jelölt ezzel kapcsolatban kiemelte: – Ha ma összeadjuk az összes demokratikus baloldali pártnak a szavazóit, az alig több mint a fele a Fidesz jelenlegi szavazóinak. Tehát az összefogás szükséges, de nem elégséges feltétel a választási győzelemhez – mondta Botka László.

Nyírbátori képek – klikk a képre a galériához!

Nyíregyházi képek – klikk a képre a galériához!
Fotó: ezahir.hu/Móricz Csaba

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22