Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Több mint 900 kiló borostyánkővel és 125 ezer doboz cigarettával megrakott autóbuszt ellenőriztek a pénzügyőrök Záhonynál. A 160 milliót érő csempészárut a pénzügyőrök lefoglalták – tájékoztatta portálunkat Magyar Norbert a  Nemzeti Adó-és Vámhivatal sajtóreferense.

Két sofőr és mindössze 9 utas tartózkodott azon az ukrán autóbuszon, ami csempészáruval megrakodva érkezett a záhonyi határhoz. A határátléptetést végző rendőrök előzetes jelzése alapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei tételes vámvizsgálatot tartottak a járművön. Az utasok poggyászait rendben találták, viszont az autóbuszon több csempészárut is találtak.
A busz speciálisan csempészetre kialakított padlózatában és gyári üregeiben rejtették el a cigarettát, azonban ezek a tárolók kevésnek bizonyulhattak a 125 ezer doboz dohányárunak, mivel a jármű lereteszelt csomagterét és mellékhelyiségét is telerakodták.

A cigarettán kívül több mint 900 kilogramm borostyánkövet is találtak a pénzügyőrök a busz utasterében. A hátsó üléssorra rakodott 66 zsák fosszíliát az egyik sofőr a megtalálás után magáénak vallotta.

A mintegy 40 millió forint értékű borostyánt és a 122 millió forint értékű cigarettát a pénzügyőrök lefoglalták.

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22