Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Mint ahogyan mi is egy helyi portál cikke alapján beszámoltunk  róla, bombariadó volt ma az önkormányzat, kormányhivatal, bíróság és ügyészség öt középületében Nyíregyházán. Egyes hírcsatornákon tényként kezelték, hogy esetleg a tegnapi összbírói értekezlettel van összefüggésben a bombariadó, s így a pánikkeltés. A nagyotmondás versenyt viszont egy helyi hírportál prezentálta, akik tudni vélték, hogy a “Fekete Sereghez” köthető bűncselekmények tárgyalása lett volna ma.

A bíróságnak hosszú évek óta kitűnő kapcsolata van a sajtóval, telefonon és emailban is elérhetőek, és általában egy órán belül válasz érkezik a sajtó által feltett kérdésekre. De ha ez mégsem működne a bíróság honlapján mindenki által olvasható tárgyalási jegyzékéből kiderülhetett volna, hogy semmilyen “Fekete Sereghez” köthető tárgyalás, sőt kiemelt ügy tárgyalása sem volt ma a bíróságokon. Ez két kattintással ellenőrizhető lett volna, mint ahogyan mi is ezt tettük.

Vagyis azzal, hogy a közvéleményt akarták tájékoztatni csak nagyobb pánikot generáltak, ami táptalajt adott az összeesküvés-elmélet művelőinek. No meg némi többlet bevételt az oldalletöltések által.

A ki tud nagyobb baromságot írni verseny eredménye, hogy a bíróságnak hivatalos közleményben kellett  cáfolnia az online médiában megjelent nyilvánvaló baromságokat.

“A mai napi bombariadó kapcsán az online sajtóban megjelent állításokra a Nyíregyházi Törvényszék a következőket tartja fontosnak közölni:
Tegnapi napon, 2017. április 27. napján megtartottuk a Nyíregyházi Törvényszéken a szokásos évértékelő összbírói értekezletünket, melyen valóban jelen volt dr. Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal elnöke. A rendezvény rendben lezajlott, semmilyen atrocitás nem történt. A mai bombariadó semmilyen összefüggésben nem állt a tegnapi rendezvénnyel.
A Nyíregyházi Törvényszék és Járásbíróság épületeiben nem tárgyaltak olyan kiemelt érdeklődésre számot tartó ügyet, amely összefüggésbe hozható a bombariadóval. Az online médiában megjelent ún. „Fekete Sereg”-et érintő büntetőügyet a mai napon nem tárgyalták egyik épületben sem.
A bombariadó nem volt valós. A rendőrség 8 óra 5 perckor értesítette a bíróságot a fenyegetésről, és az épület átvizsgálása még háromnegyed órát sem vett igénybe. A mai napon a Bocskai utcai épületbe 8 tárgyalást tűztek 8 óra 30 perctől, a tárgyalásokat nagy részben megtartották, kizárólag egy ügyben nem tudtak érdemi tárgyalást tartani.
Az utóbbi időben a hasonló fenyegetések elkerülték bíróságainkat, hiszen az utolsó bombariadó 2014. április 1. napján történt, amely akkor sem vezetett „eredményre”, és most sem volt alkalmas a bíróság munkájának befolyásolására.
A bíróság tájékoztatja a közvéleményt, hogy a „bombariadó” elkövetőjét közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt felelősségre vonják, e cselekmény büntetési tétele alapesetben 3 évig terjedő szabadságvesztés, a köznyugalom súlyos megzavarása esetén pedig 5 évig terjedő szabadságvesztés.”

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22