Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Ki lehetett tenni a megtelt táblát a Bujtosi városligetre annyian voltak a nap folyamán a különböző rendezvényeken. A pártok a hagyományoknak megfelelően ismét kitelepülős bulit rendeztek. A DK és az MSZP egy-egy tál ízletes meleg étellel is kedveskedett az egybegyűlteknek. Az MSZP táboránál látványosan többen voltak a tavalyi évekhez képest. Egyébként a a pártok támogatottságának  reprezentatív vizualizációja is volt a nyíregyházi majális.

Az MSZP rendezvényét, amit ezres nagyságrendben látogattak meg az érdeklődők a megyei elnök, Veres János és a körzet országgyűlési képviselője, Legény Zsolt nyitotta meg, majd az egybegyűltek mintegy másfél órás fórumon vettek részt. A DK hagyományosan baráti beszélgetésre hívta a velük együtt gondolkodókat, akik a nap folyamán több százan voltak.  A Jobbik városi majálisán jelen volt Béres Csaba Nyíregyháza város önkormányzatának képviselője, valamint Lengyel Máté.  A Jobbik rendezvénysátra mellett nagy érdeklődés mutatkozott az  íjászatra.  A Munkáspárt képviselői  néhány érdeklődő számára a párt  programját ismertették.

A majálison résztvevő pártok prominens képviselői abban egységesek, hogy 2018-ban váltás lesz, s mindegyik párt a saját győzelmében bizakodik. Nem kis meglepetésre a Munkáspárt helyi vezetője öt százalékos (!) eredményt prognosztizál pártjának, miközben az időközi választásokon 1-2  szavazatot szoktak kapni.

Az MSZP részéről Jeszenszki  András nyíregyházi MSZP szervezet elnöke és egyben önkormányzati képviselő határozott álláspontja, hogy a Fidesz leváltható és erre mint fogalmazott, Botka László személye a garancia. Mindenesetre az tény, hogy a 2017-es MSZP majálisára jóval többen voltak kíváncsiak, még úgy is, hogy az idén nem volt “sztár politikus” meghívva.

Hunyadi János a DK képviseletében az összefogás és az együttműködést hangsúlyozta és bizakodva tekint a 2018-as  választásokra.  Lövei Csaba az Együtt Nyíregyháza város önkormányzatának képviselője abban bízik, hogy 2018-ban leváltják a Fideszt és elkezdőzhet az elmúlt nyolc év törvénytelenségeinek a feltárása.

A Fidesz hagyományokhoz hűen az idén sem települt ki a városi majálisra.

Fotó és videó: ezahir.hu/Móricz Csaba

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22