Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

A kormánypártok szerint törvénytelen, hogy Botka László, a szocialisták miniszterelnök-jelöltje kihagyta vagyonnyilatkozatából több milliós luxusóráit. A Fidesz és a KDNP szegedi képviselőcsoportja vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményez a politikus, Szeged polgármestere ellen.

Hollik István kereszténydemokrata országgyűlési képviselő keddi budapesti sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: Botka László ismét lebukott, már nemcsak az autóját, a luxusnyaralásait, hanem a luxusóráit is kihagyta a vagyonnyilatkozatából. Ezzel a több tízmilliós luxusnyaralás, a 25 milliós luxuskocsi után most újabb luxusszenvedélyre derült fény – mondta.
Hollik István szerint a szocialisták miniszterelnök-jelöltje több milliós luxuskarórákat visel, s a hírek szerint nem is egy, hanem több Rolex órája is van, Szegeden ezért hívják “Rolex Lacinak”.
Hozzátette: egy-két ilyen óra árából vidéken már házat lehet kapni, de Botka Lászlónak mindez fel sem tűnik.

Megjegyezte: sokakat érdekelne, vajon mennyi lehet Botka László valós vagyona, ha néhány milliós órákat, több milliós luxusutazást, illetve egy 25 milliós luxusautót egyszerűen kifelejt a vagyonnyilatkozatából. Kitért arra is, hogy Botka László hetek óta járja a vidéket “hazug kampányával”, eközben a nyilatkozatából sorra buknak ki az eltitkolt vagyontárgyak. Ebből szerinte arra lehet következtetni, az MSZP-ben semmi sem változik, a párt mindig is a milliárdosok pártja volt és ma is az.

Ha megnézik Gyurcsány, Bajnai, Medgyessy, Puch László, Boldvai, Simon Gábor példáját, azt látni, hogy Botka László egyszerűen beállt a sorba – mondta a KDNP-s politikus.
Petneházy Attila fideszes képviselő hozzátette: Botka László legutóbb Nyíregyházán próbálta hazug és farizeus módon eljátszani a kamerák előtt a nép egyszerű gyermekét.

Közölte: a szegedi közgyűlésben a kormánypártiak vagyonnyilatkozat-tételi eljárást kezdeményeznek Botka László ellen. Valljon színt, hol vannak még “milliós csecsebecsék”, amiket még eltitkolt – szólított fel Petneházy Attila.

Hollik István arra a kérdésre, hogy Bánki Erik fideszes országgyűlési képviselő vagyonnyilatkozatával összefüggésben is ellentmondásokról lehetett hallani, azt mondta: a képviselő minden vagyontárgyáról beszámolt, a nyilatkozatában nem lelhető fel ellentét, valódi viszonyait tüntette fel. Arra hívták fel a figyelmet – jelezte -, hogy Botka László esetében viszont nincs így. A Fidesz-KDNP-ben mindenkinek a valós viszonyait kell feltüntetni, ha valaki nem így tesz, azt korrigálni kell – közölte.

Frissítés:

Botka azt mondta az Indexnek, hogy mindez “aljas hazugság”, ezért pert indít az ezt leközlő médiumok ellen. “Szó sincs semmilyen óragyűjteményről”, egyetlen Rolex-órája van ugyanis négy évvel ezelőtt kaptam a 40. születésnapomra a feleségemtől.
Mivel Botka ezt tehát a főorvos feleségétől kapta, azt mondta, nem tudja, mennyibe került, ezért nem is szerepel a vagyonnyilatkozatában. Azt pedig nem érti, milyen más órákat mutatott be az újság neki tulajdonítva.

Fotó: ezahir.hu/archívum

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22