Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Nyíregyházán, szombaton befejeződött a Tűzoltásvezető II. tanfolyam, ahol az önkéntes tűzoltó egyesületektől és az alkalomszerűen igénybe vehető létesítményi tűzoltóságokról érkezett 22 főnek indított képzést még januárban a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A nyíregyházi 144 órás képzésben résztvevők szombaton elméleti és gyakorlati vizsgával adtak számot tudásukról, amelyet az elmúlt hónapokban sajátítottak el a megyei igazgatóságon.

A képzésen a felderítés, beavatkozás szabályait, de a jelentési és kapcsolattartás alapvető előírásait is megtanulhatták a tűzvizsgálathoz kapcsolódó feladatok mellett a résztvevők. A tananyagban szerepelt például a tűzoltó járművek taktikai alkalmazhatósága is. A tudás elsajátításában a megyei igazgatóság vezetői állománya, valamint a Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság vezetői működtek közre.

Leskovics Zoltán tű. alezredes, megyei tűzoltósági főfelügyelő értékelte a vizsgázók eredményeit, majd kiemelte, hogy az újabb képesítés nagyobb felelősséggel is jár, hiszen egy adott helyzetben hozott döntés következményeit viselni kell.

A végzősök. – Fotó: Dóka Imre tű. főhadnagy

 

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22