Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Szent Flórián ünnepi istentiszteletet tartottak szerdán délután Kállósemjénben, a Római Katolikus templomban. Nagy Imre korábbi nyírbátori tűzoltóparancsnok kezdeményezésére már több mint másfél évtizedes hagyomány, hogy a Tűzoltó nap előestéjén tartják az egyházi ceremóniát minden évben a Mátészalkai Katasztrófavédelmi Kirendeltség és a Kállósemjén Önkormányzatának a közös szervezésében.

Horváth János római katolikus esperes celebrálta a szentmisét, amelyen részt vett Varga Béla tű. ezredes, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, a megyei igazgatóság vezetői állománya, a megyei közgyűlés alelnöke, a megyei hivatásos-, önkormányzati-, önkéntes tűzoltó-parancsnokok, a megyei tűzoltószövetség elnöke, a társszervek képviselői és a térség polgármesterei.

Az igazgatóság részéről Kovács Szabolcs tű. alezredes, iparbiztonsági főfelügyelő és Leskovics Zoltán tű. alezredes, tűzoltósági főfelügyelő a könyörgő imádságban vállalt szerepet.

A házigazda, Kállósemjén Önkormányzata látta vendégül a misét követően a meghívottakat a Kállay Kúria rendezvénytermében. Szabó István, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés alelnöke pohárköszönője után a Mátészalkai Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője köszönte meg az egyház és az önkormányzat támogatását.