III. Electrolux Nyíregyháza Félmaraton és Családi Futóverseny 2017. május 20.

Május 20-án, szombaton 9 órai kezdettel Nyíregyháza belvárosában egy igazi, remek hangulatú futóversenyre vár az Electrolux Lehel Kft. és Nyíregyháza MJV Önkormányzata. A III. Electrolux Nyíregyháza Félmaraton és Családi Futóverseny azok számára is teljesíthető, akik még idén nem vették fel a futócipőjüket! A verseny fővédnöke, Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere, valamint Alessio Bonfanti, az Electrolux Lehel Kft. nyíregyházi gyárának igazgatója.


Május 8-án az eseményt beharangozó sajtótájékoztatón elhangzott, az Electrolux Lehel Kft. több mint tíz éve nyitotta meg gyáregységét Nyíregyházán. A nyíregyházi- és a jászberényi hűtőszekrénygyár együtt az Electrolux csoport legnagyobb hűtőkészülék gyártóbázisa Európában. A cég amellett, hogy már évek óta folyamatosan több mint ezer embernek biztosít munkalehetőséget a szabolcsi megyeszékhelyen, aktív szerepet tölt be a helyi közösségek életében.

Alessio Bonfanti, a nyíregyházi gyár igazgatója kiemelte, az Electrolux örömmel vesz részt olyan akciókban, amelyek vonzóbb, élhetőbb, attraktívabb városképet alakítanak ki Nyíregyházáról, és egyben a családosok és a fiatalok körében is kedvelt programok. Számukra is fontos, hogy Nyíregyháza előtérbe kerüljön, hiszen dinamikus fejlődése elősegíti a fiatalok megtartását a térségben.

Ezért a termelés mellett fontos a város és a gyár kiváló együttműködése, partnerek kívánnak lenni a városfejlesztésben, illetve amikor lehetőségük adódik, Nyíregyháza programjaiban. Ennek egyik következő állomása a III. Electrolux Nyíregyháza Félmaraton és Családi Futóverseny. Reményeik szerint sokan állnak majd rajthoz május 20-án, hogy a Városnapon együtt fussanak a város szívében.

Dr. Kovács Ferenc elmondta, az önkormányzat évek óta következetesen ösztönzi és támogatja az egészséges életmód és a sport népszerűsítését a megyeszékhelyen. A minden korosztályt megszólító sport és szabadidős programok igen népszerűek a városban.

Kiemelte, példaértékű az, ahogyan az itt működő cégek csatlakozva ehhez a koncepcióhoz, bekapcsolódnak a város mindennapjaiba és az itt zajló sportélet vérkeringésébe. Az Electrolux nyíregyházi gyárára pedig – legyen szó sétány kialakításáról, intézményeket támogató adományokról, vagy sok embert megszólító nagyszabású rendezvényekről, állandó partnerként számíthat a város.

A cég és az önkormányzat kiváló együttműködésének újabb bizonyítéka a III. Electrolux Nyíregyháza Félmaraton és Családi Futóverseny megrendezése. A polgármester elmondta külön öröm, hogy május 20-án a testvérvárosaik, Iserlohn, Rzesow, Eperjes és partnervárosuk Beregszász csapatai is rajthoz állnak majd, így nem csak részesei lesznek a megmérettetésnek, de egy nagyszerű sportélménnyel gazdagodva vihetik magukkal Nyíregyháza és az Electrolux jó hírét.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: szerkeszto@ezahir.hu
küldök