Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

A kaliforniai törvényhozás hétfői döntését követően hatályon kívül helyezhetik azt a jogszabályt, amelynek értelmében elbocsátható az a kormányzati alkalmazott, aki az amerikai Kommunista Párt tagja. A törvénymódosításról még a kaliforniai szenátusnak is szavaznia kell.

A jogszabályt még az 1940-es években hozták a kaliforniai törvényhozók attól való félelmükben, hogy a kommunisták beférkőznek az állami hivatalokba és alkalmasint átveszik a kormányzati irányítást.
A törvény kommunistákra vonatkozó részének visszavonását kis többséggel fogadták el hétfőn a kaliforniai törvényhozásban. A jogszabály értelmében továbbra is elbocsáthatók lesznek azok, akik olyan szervezetek tagjai, amelyek a kormányzat erővel vagy erőszakkal való megdöntését hirdetik.
A hétfőn elfogadott javaslatot egy San Franciscó-i demokrata párti képviselő, Rob Bonta terjesztette elő, míg több republikánus képviselő a régi törvény változatlan formában való megőrzése mellett voksolt. Randy Voepel dél-kaliforniai republikánus törvényhozó, aki annak idején a vietnami háborúban is harcolt, azzal érvelt, hogy az észak-koreai és a kínai kommunisták “még mindig fenyegetést jelentenek”.
Az amerikai Kommunista Párt 1919-ben alakult, a 20. század első felében viszonylag befolyásosnak számított, annak ellenére, hogy legitimálta az akkori Szovjetunió sztálinista rezsimjét. 1938-ban a pártnak 75 ezer tagja volt, de 2011-re ez a létszám mintegy kétezerre apadt.

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22