Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Látványos felvonulással vette kezdetét a szerdai közös Rendvédelmi Nap Nyíregyházán, majd a Kossuth téren dinamikus bemutatókkal folytatódott a rendvédelmi szervek szakmai napja, ahol a kiállított eszközöket is megtekinthették az érdeklődők.

A Nemzeti Adó-és Vámhivatal Pénzügyőr Zenekarának közreműködéssel kezdődött szerda délelőtt a nyíregyházi közös felvonulás a NAV Dózsa György úti székházától. Az ünnepélyes felvonuláson a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetői állománya, a katasztrófavédelmi kirendeltségek vezetői, a nyíregyházi hivatásos tűzoltók, a Tiszalöki Büntetés-végrehajtási Intézet vezetői, a Magyar Honvédség Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 6. Katonai Igazgatási és Érdekvédelmi Iroda vezetői, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai vettek részt. A felvonulást a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság biztosította.

Galéria 1 – Klikk a képre a további képekhez! Fotó: Móricz Csaba/ezahir.hu

A Kossuth téren Jászai Menyhért, Nyíregyháza Megyei Jogú Város alpolgármestere köszöntötte a résztvevőket, majd Dr. Polgári András, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal megbízott kormánymegbízottja nyitotta meg a rendezvényt.

Elsőként, a NAV Pénzügyőr zenekarának koncertje következett, majd a dinamikus bemutatók szórakoztatták a közönséget. Volt őrző-védő kutyás bemutató a megyei rendőr-főkapitányság közreműködésével, konténertűz bemutató a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság támogatásával, ahol ezúttal egy lakószobát rendezett be a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Tűzmegelőzési Bizottság és azt mutatták be, hogy a felcsapó lángok milyen hamar tudnak megsemmisíteni egy épületrészt, illetve ismertették, hogy mit tudnak tenni a lakók egy esetleges tűz során. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók percek alatt eloltották a lángokat.

Galéria 2 – Klikk a képre a további képekhez! Fotó: Móricz Csaba/ezahir.hu

A szerdai közös Rendvédelmi Napon a Nemzeti Adó- és Vámhivatal keresőkutyás bemutatóval készült, míg a gyerekekkel megtelt Kossuth téren a nyírbátori óvodásokból verbuválódott Tűzmanók is felléptek, miután kigyulladt egy babaház. Az oltást kézi hajtású fecskendő segítségével mutatták be. A MRFK Jonatán akciócsoportja intézkedés-taktikai feladatokat hajtott végre, végül a műszaki mentési gyakorlaton a nyíregyházi hivatásos tűzoltók egy balesetet szenvedett gépkocsiból két sérültet mentettek ki.

Ezek mellett egész délelőtt a rendvédelmi szervek gépjárműveit és a kiállított anyagokat tekinthették meg az érdeklődők, a megyei tűzmegelőzési sátorban kisebb ajándéktárgyakért cserébe feltett kérdésekre kellett, hogy válaszoljanak a résztvevők.

Galéria 3 – Klikk a képre a további képekhez! Fotó: Móricz Csaba/ezahir.hu

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22