Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Kedden délelőtt ünnepélyes keretek között átadták át a Nagyecsedi Önkéntes Tűzoltó Egyesület részére a felújított tűzoltószertárt. Az eseményen a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságot Nagy József tű. ezredes, igazgató-helyettes és Leskovics Zoltán tű. alezredes, megyei tűzoltósági főfelügyelő képviselte.

Tavaly tavasszal szerezte be a Mercedes Benz 1017-es típusú, 2000 literes víztartállyal rendelkező tűzoltó gépjárműfecskendőt az egyesület Nagyecsed Város Önkormányzatának a támogatásával, így már ezt is a kedden átadott szertárba tudják tárolni.

Maga az épület korábban már töltött be hasonló funkciót, majd egy vállalkozás bérelte a közel száz négyzetméteres épületet. Idén a szerződés lejártával a BM OKF és a Magyar Tűzoltó Szövetség pályázatán elnyert forrás, valamint a település önkormányzatának a támogatásával felújították és a megújult önkéntes tűzoltó egyesület kapta meg az ingatlant használatra. Az egy szerállású szertárban az eszközök tárolására kialakított polcrendszer, öltöző és vizesblokk is található.

A rendezvényen jelen volt a Mátészalkai Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője és a mátészalkai tűzoltóparancsnok is, ahol Nagyecsed Város Polgármestere, Kovács Lajos köszöntötte a megjelenteket, majd Nagy József tű. ezredes, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgató-helyettese és Czibere László, a Nagyecsedi Önkéntes Tűzoltó Egyesület parancsnoka, valamint Fülöp István, a Mátészalkai Járási Hivatal vezetője szólt az önkéntesekhez és a megjelentekhez, majd a református egyház képviselője megáldotta a szertárt. A most átadott épület is hozzájárul a Mátészalkai Járás biztonságához, hiszen az egyesület Nagyecseden kívül Fábiánháza, Mérk, Vállaj és Tiborszállás települések mentő-tűzvédelmi feladataiban, valamint a hivatásos egységek beavatkozásainál való aktív közreműködést is vállalta.

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22