Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

A 2020-ig rendelkezésre álló európai uniós pályázati források hatékony felhasználása fontos feladat, hiszen Szabolcs-Szatmár-Bereg megyébe jut a második legmagasabb támogatási összeg a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból (TOP) – 89,28 Mrd Ft. Ennek az összegnek mintegy  harmadát, 30 milliárd forintot ítélték oda az uniós normáknak megfelelően, zárt bizottsági ülésen.

A 2014-2020-as európai tervezési időszakban a megyei Területfejlesztési Koncepciót és Területfejlesztési Programot követően, a megyei önkormányzatnak ki kellett dolgoznia a TOP-hoz kapcsolódó, a források tényleges elosztását megalapozó Integrált Területi Programot (ITP) is, ami a helyi igényekkel összhangban valósul meg – mondta el Seszták Oszkár a megyei közgyűlés elnöke.

A TOP brüsszeli elfogadását követően a megyei közgyűlés 2016-ban elfogadta az ITP-t, amelyet végleges formájában a Nemzeti Fejlesztési Kormánybizottság hagyott jóvá. Ezt követően jelentek meg a felhívások.

A felhívásokra benyújtott projekt ötletek közül csak olyan valós fejlesztési tervek lehetnek sikeresek, amelyek a Döntés előkészítő Bizottság (DEB) javaslata alapján, Irányító Hatósági döntést követően megkapják a megyei közgyűlés egyetértő nyilatkozatát, így alakul ki a végleges döntés.

A nem csekély, 89,28 milliárd forintos forrásból valósulhat meg a településeken ipari park, óvoda és bölcsőde épületek felújítása, belterületi utak építése, közlekedés- és turizmusfejlesztés, város-rehabilitáció, egészségügyi és más közösségi szolgáltatások minőségi fejlesztése.

 

A támogatott projektek, így a települések listája  innen tölthető le.

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22