Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

A Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács (NFFT) feladata ebben az évben tájékoztatni az Országgyűlést a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Keretstratégia megvalósulásának irányába tett lépésekről, s elkészül a 2015-16-os éveket értékelő második előrehaladási jelentés.

A Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács és a Magyar Természetvédők Szövetsége 2017. május 10-én Budapesten műhelybeszélgetést szervezett, melynek a célja az volt, hogy a készülő jelentés minél több véleményt tartalmazzon a lehető legszélesebb szakterületi, partnerségi körből.

Az NFFT titkára, dr.Bartus Gábor emlékeztetett arra, hogy a ma fenntarthatósága a kulcsa a holnap jólétének, s Magyarország a nemzeti erőforrásaink számos területén észlelhető gyengeségeire már a 2013-14-es éveket értékelő első előrehaladási jelentés is felhívta a figyelmet. Ugyanakkor, ahogy azt szintén az első előrehaladási jelentés bemutatta, lehetséges a nemzeti erőforrásaink tudatos fejlesztése, ahogy ez például a hosszú távon egyre inkább kiszámítható és következetes népesedéspolitikában vagy a prudens költségvetési politikában megnyilvánult.

Az NFFT titkára szerint azért különösen fontosak az ilyen konzultációk az előrehaladási jelentés elkészítésének folyamatában, mert számos jelenséget és trendet a statisztikai mutatókban tükröződő makroadatok nem tudnak kellő árnyaltsággal tükrözni, az emberek mindennapi tapasztalatai rendkívül fontos és érzékeny jelzői a fenntarthatóságnak. „Ezért járunk az ország sok pontján, s találkozunk a családok, a civil és szakmai szervezetek képviselőivel, polgármesterekkel és gazdálkodókkal” – hívta fel a figyelmet a széles körű konzultációk és a nyílt párbeszéd fontosságára Bartus Gábor.

A fórum másik szervezője, a Magyar Természetvédők Szövetsége ügyvezető elnöke, Farkas István elmondta, hogy örömmel tapasztalták a nagyfokú érdeklődést a fórum iránt. A több mint 100 résztvevő bizonyítja, hogy jelentős társadalmi igény van a fenntarthatóság ügyeinek megismerésére, ezért a magyar döntéshozóknak komolyabban kell foglalkozniuk ezekkel a kérdésekkel.

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22