Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

A Mátészalkai Járásbíróság nyomozási bírója a embercsempészés bűntette miatt indult eljárásban elrendelte H. S. Z. őrizetben lévő gyanúsított előzetes letartóztatását.

A nyomozás adatai szerint az iraki állampolgárságú gyanúsított és társa 2017. május 3-án egy romániai hotelben megállapodtak több iraki állampolgárral, hogy Németországba jutásuk érdekében segítenek nekik Romániából Bécsbe eljutni. A hotelben az egyik iraki menekült 500 Eurot adott át erre a célra, és a megállapodás értelmében további 2.700 Eurot Bécsbe érkezve kellett fizetnie.

A gyanúsított és társa 2017. május 4-én társával és 5 fő iraki  Temesvárról a román-magyar határ felé utazott, majd útközben a gyanúsított az 5 irakit kiszállította az autóból, azt ígérve, hogy visszajön értük. Egy másik iraki személy telefonon térképet küldött az irakiak részére azzal, hogy hol fognak találkozni. Másnap reggel az iraki személyek gyalog folytatták utukat, melynek során eltévedtek, nem találták a találkozási pontot, így Csengerbe értek, ahol a határőrök elfogták őket.

A gyanúsított és társa autóval Budapestre ment, ahol szétváltak, és a gyanúsított vonattal Tatabányára utazott. Az időközben kibocsátott elfogató parancs alapján őt a rendőrök elfogták.

A végzés nem jogerős, a gyanúsított fellebbezést jelentett be.

A kép illusztráció, forrása: index

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22