Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Több turisztikai sikert is magáénak tudhat Nyíregyháza. A szabolcsi megyeszékhely lett az Év Városa az Utazó Magazin szakmai és olvasói döntése alapján. Mindezek mellett Nyíregyházát társult tagként beválasztották az ENSZ Turisztikai Világszervezetébe is. A rangos elismerések új utakat nyithatnak meg a turisztika területén- írja a nyiregyhaza.hu.

2013 és 2015 után harmadik alkalommal ítélték oda Nyíregyházának az Év Városa elismerő címet az Utazó Magazin által felkért szakemberek és olvasók szavazata alapján. 2016-ban ugyanis ismét keresték az év legjobb szolgáltatóit. Az elismerő címet egy szakmai konferencián adták át Nyíregyháza képviselőinek Budapesten.

ENSZ Turisztikai Világszervezetében Nyíregyháza

Nemcsak ezt a sikert tudhatja magáénak a város, hiszen Magyarországon az első település Nyíregyháza, akit társult tagként beválasztottak az ENSZ Turisztikai Világszervezetébe, amely a legnagyobb és legrangosabb szakmai szervezet. Nyíregyháza felvételi kérelmét Magyarország Kormánya is jóváhagyta.

2010-ben a városvezetés egyik prioritásaként határozta meg a turizmus fejlesztését. Az azóta eltelt hét év bizonyította az elképzelés megalapozottságát.

Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza Megyei Jogú Város polgármestere elmondta, az elmúlt időszakban elég messzire jutottak: megduplázódott a vendégéjszakák száma, és a turizmus bevétele a városban lényegesen magasabb. A polgármester hozzátette, ez munkahelyeket jelent és a vállalkozások megélhetését. Dr. Kovács Ferenc kifejtette, ezek az elismerések szoros összefüggésben állnak a városmarketinggel, amely a turisztikával együtt hoz sikereket a városnak.

Portálunk ennek tiszteletére egy különleges fotósorozattal emlékezik meg.  A képek egy  különleges, ultra nagylátószögű optikával készültek.

Fotó: Móricz Csaba/ezahir.hu