Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Baracsi Endre a megyei közgyűlés alelnöke, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Értéktár Bizottság alelnöke a Megyeháza előtt sajtótájékoztatón jelentette be, hogy az Értéktár Bizottság 2017. május 8-i ülésén újabb,  most összesen nyolc értéket vett fel a listára. Így az ország legszebb Megyeháza a zártsorú beépítésű, Alpár Ignác tervei alapján eklektikus stílusban 1891-1892-ben  épült épületegyüttes is bekerült a megyei értéktárba.

Barcsi Endre elmondta, hogy az értéktár listát böngészve nem kis megdöbbenés érte őket amikor észrevették, hogy az ország legszebb Megyeháza még nincs a listán. Ezt a hiányt pótolták a májusi Érráktár Bizottsági ülésen, hiszen mint fogalmazott Barcsi:

Alpár Ignác tervei alapján épült Megyeháza Magyarország büszkesége is. Az alelnök hozzátette, hogy a Megyeházán kívül a nemrég felújított Tuzséri Lónyay-Kastély is felkerült az épített környezetek egyre bűvölő rangos listájára.

Az épületeken kívül helyet kapott  a listán a Bátorligeti ősláp és fenyő-erdő, a szintén Bátorligeti “Nyomási” Nagylegelő, a Vitkai platánfasor, valamint a nagyari Petőfi-fa legendája mint kulturális örökség.  Kisvárdáról Koszta Zoltán kisvárdai bőrműves mester ősi magyar motívumkincsre és bőrműves hagyományokra épülő művészete került be a kulturális örökségbe. A májusi ülésen egy agrár- és élelmiszer-gazdasági értékkel is bűvölt a lista, nevezetten a Nagydobosi sütőtökkel.

Fotó:

 

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22