Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Költségvetési csalás miatt emelt vádat a Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség a kunbajai polgármester, Franzné Lakner Éva és két társa ellen – írja a Baon.hu.

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség helyettes szóvivője elmondta: a kunbajai önkormányzat 2013 februárjában a kistérségi Start-munkaprogram megvalósítása céljából támogatási szerződést kötött a munkaügyi központtal. A polgármester 2014 januárjában arról nyilatkozott, hogy a támogatási szerződésben vállalt foglalkoztatási kötelezettséget teljes egészében megvalósították, és a program célja teljesült, csakhogy valójában a közmunkások a vállalt belvízvédelmi feladatokat nem végezték el. A polgármester a dologi kiadásokat a harmadrendű vádlott által kiállított valótlan tartalmú számlákkal igazolta.

A szóvivő szerint a polgármester a valótlan nyilatkozattal és a fiktív számlával a támogatást nyújtó szervet tévedésbe ejtette, az állami költségvetésnek összesen 4,9 millió forint vagyoni hátrányt okozott. A lap értesülése szerint a másodrendű vádlott férfi a községi polgármesteri hivatal munkatársa, a harmadrendű vádlott pedig egy bácsalmási egyéni vállalkozó.

Franzné Lakner Éva a megyei lap megkeresésére a polgármesteri Facebook-oldalán megjelent közleményét küldte el. Ebben arról írt, hogy az államot és az önkormányzatot sem vagyoni, sem anyagi kár nem érte, a vizsgálat tárgyát a közmunka programok végrehajtásának üteme képezi, nevezetesen az, hogy a vállalt feladatok, munkák befejezése határidőben történt-e, illetve az, hogy „a különféle elnevezésű közmunka programokon belül a közmunkások melyik közmunkaprogramban dolgoztak”.

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22