Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Nyereségvágyból elkövetett emberöléssel és életveszélyt okozó testi sértés kísérletével vádolja az ügyész azt a szamossályi fiatalt, aki tavaly májusban előbb vascsővel agyonvert egy helybéli asszonyt, majd ugyanezen napon kalapáccsal támadt egy másik férfira.


A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség vádirata szerint az alig 18 éves szamossályi fiatal alkalmi munkákból él, rendszeres jövedelme nincs. Tavaly május 27-én a vádlott a helyi presszóban italozott, és közben több tabletta nyugtatót is bevett. Miután a pénze elfogyott, elhatározta, hogy az általa látásból ismert falubelijétől, a 61 éves özvegyasszonytól fog pénzt vagy egyéb értékeket lopni.

Kora délután elment a sértett házához, bemászott a kerítésen az udvarra, majd a nyitott nyárikonyhában magához vett egy fél méter hosszú vascsövet, és közben pénz után kutatott. Ekkor érkezett haza a sértett és kérdőre vonta a betolakodót, mire a vádlott a vascsővel fejbe vágta. A földre esett sértettet tovább ütötte az eszközzel, amitől az a helyszínen elhunyt. A vádlott elvette a sértett 1.200.,- forintját, és elvitt egy 15.000,- forint értékű szivattyút is.
A lakás padlóján fekvő halott sértettet másnap a rokonai találták meg.

A gyilkosság után a vádlott a presszóban folytatta az italozást, és árulta a lopott szivattyút is, de nem talált rá vevőt. Miután a pénzét elitta, elhatározta, hogy a szintén a faluban élő 63 éves sértett férfitől fog pénzt szerezni. Kora este elment a sértett házához, bemászott a kerítésen, majd a nyitott konyhában kutatott a pénz után. Ezt meghallotta a szobában tartózkodó sértett és keresni kezdte hívatlan látogatóját. Erre a vádlott előbb egy pálinkás üveggel fejen ütötte a sértettet, majd dulakodás közben még egy kalapáccsal is többször odacsapott, végül elfutott. A sértett koponyasérülései 2-3 hónap alatt gyógyultak. A sértett felismerte a támadóját, így a rendőrség még aznap elfogta és őrizetbe vette a vádlottat.

Az ügyész életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethető, nyereségvágyból elkövetett emberölés, illetve életveszélyt okozó testi sértés kísérlete, valamint lopás kísérlete miatt emelt vádat a közel egy éve előzetes letartóztatásban lévő vádlottal szemben. Az ügyész azt indítványozta, hogy a bíróság fegyházbüntetésre ítélje a férfit és tiltsa el a közügyektől, valamint kötelezze a 14 millió forintot meghaladó bűnügyi költség megfizetésére.

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22