Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Építőipari Nívódíjat nyert középület – irodaház kategóriában a Debreceni Járásbíróság új épülete. Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége 2016-os évzáró ünnepségén összesen 14 díjat osztott ki. A díj a Tanúsítvány mellett egy különleges bronztábla, az alkotók megnevezésével. A táblákat a nyertesek ezekben a hónapokban avatják fel szerte az országban. A Debreceni Járásbíróság bejáratánál a nívós szakmai elismerést hirdető táblát Dr. Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal elnöke és Szűcs Gyula, a HUNÉP Zrt. vezérigazgatója leplezi le.

Az ÉVOSZ nyolc kategóriában hirdette meg a pályázatot. A bíráló bizottság értékelte többek között az építmény általános építészeti-műszaki paramétereit, valamint a kivitelezés műszaki–technikai színvonalát, szakszerűségét. Fontos volt még emellett az adott beruházás gazdaságossága, az épület üzemeltethetősége, illetve a létesítmény létrehozói – különösen a beruházók, a tervezők és kivitelezők közötti – együttműködés.
A 2015-ben átadott Debreceni Járásbíróság a nyugati kiskörút melletti igazságszolgáltatási negyed legújabb épülete, amely ugyanazt a szellemiséget és színvonalat képviseli, mint az ítélőtábla és az ügyészség szomszédos épületei. Az ítélkezési tevékenység az utca felé kevésbé nyitott épületeket igényelt, a zártságot azonban a kézi vetésű téglafalak oldják fel, melyek minden napszakban és időjárási viszonyok között más-más textúrát rajzolnak ki. A belső tervezésre szintén a puritánság jellemző. A tárgyalótermek, irodák, különböző meghallgató helyiségek mellett a 9 méter belmagasságú, 200 fős nagytárgyaló és a belső tetőkertre néző, üvegpanorámás könyvtár az épület két legkülönlegesebb helyisége.


A 10 ezer négyzetméteres, 304 helyiségből álló épület kivitelezése 2014 elején kezdődött el, a Debreceni Járásbíróság 250 dolgozója 2015 nyarán vehette birtokba az új komplexumot. A beruházás 3,6 milliárd forintba került. A kivitelező a Debreceni Ítélőtábla és a Debreceni Fellebbviteli Főügyészséghez hasonlóan ezúttal is a HUNÉP Zrt. volt. Az igazságügyi negyed másik két épülete korábban szintén Építőipari Nívódíjban részesült.
Fotó: Debreceni Törvényszék