Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Ahol 100 milliárdok mennek presztízsberuházásokra, baráti vállalkozókhoz, és állami propagandára, ott lenne forrás az Észak-Alföldi térség fejlesztésére is, de nincs rá kormányzati akarat.


A Fidesz-kormány cserbenhagyta Szabolcs-Szatmár-Bereg megyét: a rendszerváltás után 30 évvel az Európai Unió húsz legszegényebb régiója között van.

Egy észak-alföldi ember 100 000 Ft-tal kevesebbet keres átlagban, mint egy budapesti, és havonta 28 000 ember tengődik a térségben közmunkából.

Az Orbán-rendszernek a közalkalmazottak ugyanúgy vesztesei, mint az önkormányzati, egészségügyi és szociális dolgozók, a pedagógusok, a felsőoktatásban dolgozók, a bölcsődei és óvodai dolgozók, az egyéni vállalkozók vagy a gazdák.
A térség felzárkóztatásához a közmunka-program zsákutca. Hosszú távon a helyi vállalkozások, a helyi gazdaság fejlesztése a valódi megoldás. Ilyen lehet például az energiahatékonysággal, és a megújuló energiarendszerek kiépítésével foglalkozó vállalkozások fejlesztése. Ha a kormány Paks2 helyett végre ezt a szektort építené Magyarországon, akkor Észak-Alföldön is több ezer munkahely jönne létre, a legkisebb településeken is. E mellett a megújuló energiatermelés és az energiahatékonyság fejlesztése jelentősen csökkentené a családok kiadásait is.

Fotó: ezahir.hu/archívum

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22