Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

2017. május 19-én tartotta évértékelő küldöttgyűlését a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. Pekó László a kamara elnöke elmondta, hogy a megyei szervezet 2016-ban is eredményesen és költséghatékonyan gazdálkodott.

A küldöttgyűlés fő témája a kamara előző évi gazdálkodásának értékelése és a 2017. évi pénzforgalmi terv elfogadása volt.  A kamara elnöke a számszaki beszámolókhoz kapcsolódóan ismertette, hogy a kamara önkéntes taglétszáma stabil, az igénybe vehető szolgáltatások köre egyre szélesebb, igazodva a kamarai tagok és a kötelező regisztrációnak eleget tevő vállalkozások igényeihez. Egyre többen veszik igénybe a bel- és külföldi üzleti partnerközvetítő szolgáltatást, valamint a rendezvény- és pályázatfigyelő rendszert is.

Nagy a vállalkozói érdeklődés a kamara által regisztrált szervezeteknek biztosított gazdasági, pénzügyi jogi tanácsadásra, de növekvő az érdeklődés a szakmai előadások és konferenciák iránt is.

Fontos szerepet vállal a kamara a szakképzési feladatok ellátásában, szervezi és bonyolítja a szakmai szintvizsgákat, a Szakma Kiváló Tanulója Verseny megyei selejtezőit, szakmai tanácsadást és ellenőrzést végez a tanulók gyakorlati foglalkoztatásához kapcsolódóan. Minden évben 400 tanulót utaztatnak a megyéből az országos szakmai tanulmányi verseny budapesti döntőjére, aminek a pályaválasztás előtt álló diákok számára rendkívüli jelentősége van.

A kamara ellátja a Megyei Fejlesztési és Képzési Bizottság munkaszervezeti feladatait, szoros kapcsolatot tart fenn a szakképző intézményekkel, szakképzési centrumokkal, pályaorientációs tevékenységgel segíti az általános iskolák tanulóinak pályaválasztását.

2016-ben összesen 99 mesterlevet adhattak át azoknak a szakembereknek, akik tanulók képzésével foglalkoznak, melyből 25-en a Nemzetgazdasági Minisztérium által finanszírozott mesterképzésen vehettek részt, 74 főnek pedig a kamara biztosított jelentős kedvezményt a képzéshez. A kereskedelmi és iparkamara fontos feladatának tekinti, hogy a tanulóképzésben közvetlenül résztvevő szakemberek megfelelő, alapos ismeret – elméleti, gyakorlati, pedagógiai – birtokában adhassák tovább a tudásukat a fiatal szakembereknek.

Kiemelt feladatként kezelik a gazdálkodó szervezetek széleskörű bevonását a gyakorlati képzésbe, szakmai tanácsadással segítik a tanulók foglalkoztatásával kapcsolatos gyakorlati feladatellátás megismertetését.

A küldöttek a 2016. évi beszámolót, valamint a 2017. tervet elfogadták. A küldöttgyűlés zárásaként kamarai kitüntetéseket adott át az elnök a megyei gazdaság meghatározó szereplőinek, a kiváló tanulóknak és oktatóknak, valamint a kitüntetések mellett pénzbeli juttatásban is részesítette az országos szakmai tanulmányi versenyeken eredményesen szereplő helyezetteket és felkészítő tanáraikat.

díjazottak:

 1. „A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamaráért” díj

 

A kitüntetett személy:  Nyitrai Gábor

 

Nyitrai Gábor 2004 és 2016 között aktívan tevékenykedett a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara küldötteként majd később elnökségi tagjaként a megyei vállalkozások érdekében. A kamara kereskedelmi tagozati elnökségi tagjaként végezte lelkiismeretesen munkáját és működött közre elsősorban az autókereskedelemmel foglalkozó helyi vállalkozások érdekében. A kamara elnökségi tagjaként mindig szem előtt tartotta a megyei vállalkozások érdekeit és igyekezte e vállalkozói érdekeket hatékonyan képviselni. Szívesen fogadta a kereskedelmi ágazatban működő szakmabeli társaitól az alulról jövő kezdeményezéseket, amikor szakmai viták illetve fórumok megszervezését kezdeményezték, ahol az ágazatot érintő kihívások kerültek megvitatásra. Aktivitásával és példamutatásával hozzájárult a kamara elismertségének javításához, gazdaságban betöltött szerepének erősítéséhez. Az általa irányított vállalat 2005-ben kiérdemelte az „Év Kereskedelmi Vállalkozása” kitüntetést.

 

 

 1. Az „Év Vállalkozása” díj

 

A kitüntetett vállalkozás:        „KE-VÍZ” 21 Zrt.

(Nyíregyháza)

 

1991-ben alakult meg a “KE-VÍZ 21” Kft., mely 1999-től részvénytársaságként, majd 2006-tól zRt.-ként folytatta munkáját. A társaság 100%-ban magyar tulajdonú, megalakulásától kezdve. Fő tevékenységi köre a komplex mély- és magasépítés, de ezen kívül foglalkoznak környezetvédelmi beruházások-, ipari- és vasúti létesítmények kivitelezésével, valamint technológiai szerelésekkel is, illetve 2003-tól az útépítési tevékenység beindítására is sor került. A cég eddigi pályafutása során országos lefedettséggel rendelkező állandó beszállítói kört alakított ki, így nem okoz gondot a környező megyékben vagy a határon túl történő munkavégzés sem. A társaság tevékenysége a térségben jelenleg is meghatározó, európai színvonalú. A vállalat nevéhez fűződik például a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház rekonstrukciója vagy a sóstógyógyfürdői élményfürdő kivitelezése, illetve több megyei útszakasz építése és rekonstrukciója is. A cégcsoport a legszigorúbb magyar szabványok szerint felépített integrált irányítási rendszerek alapján végzi tevékenységét. Célja, hogy tevékenységét a környezetszennyezés megelőzésével; alkalmazottai, alvállalkozói és ügyfelei egészségének és biztonságának biztosításával; teljesítményének folyamatos javításával végezze. A fenti cél érdekében technológiai és technikai hátterét folyamatosan korszerűsíti, fejleszti, tökéletesíti. A cég mottója: „Minőség + Környezetvédelem + Munkahelyi biztonság = Jóhír = Név”

 

 

 

 

 

 

 1. Az „Év Ipari Vállalkozása” díj

 

A kitüntetett vállalkozás:        MSK Hungary Bt.

(Nyírbátor)

 

Családi irányítású vállalatként az MSK Hungary Bt. mintegy 300 dolgozójával a nemzetközi tevékenységet folytató MSK Covertech Group tagja. A vállalkozás több mint tíz éve működik sikeresen Magyarországon. Kezdetektől fogva a folyamatos megújulás és bővülés jellemzi a nyírbátori gyárat. Meghatározó szereplője a megye gazdaságának, a legjelentősebb megyei vállalkozásokat összefoglaló TOP 100 megyei vállalkozói lista biztos szereplője. A minőséggel szemben támasztott legmagasabb igények, az innováció és a megbízhatóság tette az MSK-t a csomagoló és logisztikai rendszerek egyik vezető nemzetközi szakértőjévé. A modern gyártási módszereknek – különösen a nyírbátori központi telephelyen – és a folyamatos beruházásoknak köszönhetően a vállalkozás minőséget, termelékenységet és állandó tökéletesítést valósít meg. Az MSK nyírbátori gyára az ágazat legmodernebbjei közé tartozik. Az elmúlt években számos sikeres projektet valósított meg a cég, amelyek keretében megnövelte a gyártóterületet, modern és környezetbarát új berendezéseket helyezett üzembe és sor került a már működő géppark megújítására is. Az vállalat elkötelezett híve a szakmai képzésnek, fejlődésnek: rendszeresen szervez munkatársainak belső képzéseket, illetve a térségben élő fiataloknak biztosít gyakorlati képzőhelyet. Ezen túl a régióbeli, valamint a határon túli egyetemekkel való együttműködés keretében hosszú távú szakmai fejlődést és nemzetközi karrierépítési lehetőséget kínál az ágazat iránt érdeklődő fiatal szakemberek számára.

 

 

 1. Az „Év Kereskedelmi Vállalkozása” díj

 

A kitüntetett vállalkozás:        Dankó László egyéni vállalkozó

(Nyíregyháza)

 

Dankó László 1992 óta tevékenykedik a vendéglátás területén. Nyíregyházán és Nagykállóban sikeresen és eredményesen működteti éttermeit, amelyekben több mint 20 főnek biztosít munkahelyet. Fő tevékenysége az a’la carte és menü rendszerű étkeztetés. Éttermi kínálatában a házias, tájjellegű ízeket a modern konyha elvárásaival ötvözi. A tökéletesen felszerelt és minden igényt kielégítő Unió Étterem számos alkalommal szolgált már családi és hivatalos rendezvények, fogadások helyszínéül. A vállalkozás erősségei közé tartozik a több évtizedes szakmai tapasztalat, a megfelelően képzett, nagy tapasztalattal rendelkező szakemberek megléte, a széles hazai vendégkör, valamint a hagyományos értékek és innovatív jellegű szolgáltatások ötvözete.  A minőségi szolgáltatások nyújtására a jövőben is nagy hangsúlyt kíván fektetni annak érdekében, hogy tovább erősítse a térség, és persze saját jó hírnevét is. A kamarával kiváló szakmai kapcsolatot ápol. A vállalkozás hosszú évek óta vesz részt következetesen és lelkiismeretesen a pincér és szakács tanulók képzésében. Az oktatásához szükséges elvárásoknak maximálisan meg tud felelni, magas színvonalon végzi a szakmai utánpótlás nevelését. Az elmúlt időszakban megvalósított mesterképzésben is tevékenyen részt vett, a szakács mesterjelöltek gyakorlati képzési helyszínét biztosította, illetve tagja a mestervizsga bizottságnak.

 

 

 

 

 1. Az „Év Kézműves Vállalkozása” díj

 

A kitüntetett vállalkozás:        Banu-Szer Kft.

(Nyíregyháza)

 

A Banu-Szer Kft. 1991-ben kezdte meg a működését. Mára egy több mint húszéves múltra visszatekintő, stabilan működő, sikeres tevékenységet folyatató, régió szerte ismert és elismert vállalkozásról beszélhetünk, hiszen Borsod-Abaúj-Zemplén és Hajdú-Bihar megyékben is teljesít megrendeléseket. A Kft. jelenleg tizenöt ember megélhetését biztosítja. Kezdetben a cég fő profilja a gázvezetékek építése, komplett épületgépészeti kivitelezés (közületi és lakossági), valamint gázkészülékek és alkatrészeik forgalmazása, beüzemelése és szervizelése volt. A vállalkozás alapítói és munkatársai hamar felismerték, hogy a hosszú távon fenntartható siker kulcsa a fejlődésben rejlik, ezért néhány évvel az indulást követően meglévő tevékenységeiket  újabbakkal bővítették. A „klasszikus” gázszerelési munkákon túl a cég ma már nagykonyhai készülékek és berendezések forgalmazásával is foglalkozik. Ez utóbbi tevékenységből származó bevételük – a bevezetéstől kezdve – évről-évre jelentősen növekedett, így a tevékenység sikerén felbuzdulva és annak továbbfejlesztése érdekében a vendéglátó-ipari ágazat kiszolgálására egy külön szaküzletet is nyitott a vállalkozás, amelyben konyhai tervezéssel, készülék és alkatrész forgalmazással foglalkoznak. A szakmai utánpótlás gyakorlati képzésére, kinevelésére a Kft. munkatársai is nagy hangsúlyt fektetnek, folyamatosan foglalkoznak szakmunkás tanulók képzésével központifűtés- és gázhálózat rendszerszerelő szakmában.

 

 

 1. Az „Év Szolgáltató Vállalkozása” díj

 

A kitüntetett vállalkozás:        Leányvári Kft.

(Nyíregyháza)

 

A Leányvári Kft. családi vállalkozásként működteti a 25 éve sikeresen működő és nagy népszerűségnek örvendő Mokka Cukrászdát. Helyben készített, eredeti tradíciók tiszteletben tartásával készült, friss süteményeket, marcipán termékeket, gazdag tortaválasztékot, helyben főzött fagylaltot és kávékülönlegességeket kínál vendégeinek Nyíregyháza egyik legkedveltebb cukrászdája. A cukrászda kialakításakor és az üzemeltetés során elsődleges cél a tradíciók őrzése mellett a folyamatos megújulás, a kreativitás, a vendégek elképzeléseinek megvalósítása, a családias hangulat biztosítása. A Kft. valamennyi munkatársa számára nagyon fontos a vendégek elégedettsége, céljuk, hogy megédesítsék az ünnepeket és a hétköznapokat egyaránt. A cégvezetés meggyőződése, hogy csak szakmájukat szerető, professzionális szakemberek képzésével biztosítható a vállalkozás sikeres jövője, így évek óta részt vesz a szakmai utánpótlás képzésében. A cég üzletvezetője jelenleg 8 tanulónak igyekszik átadni munkatársaival együtt szakmai tapasztalatát és szaktudását. A szakmunkástanulók képzésén túl a kamara pályaorientációs programjában is aktívan közreműködik a vállalkozás, hiszen számos alkalommal fogadott üzemlátogatásra olyan általános iskolás tanulókat, akik még csak ismerkednek a továbbtanulási lehetőségekkel. Az üzemlátogatások keretében a szakmaválasztás előtt álló diákok élményekkel teli interaktív foglalkozásokon vehetnek részt, ahol betekintést nyerhetnek a cukrász szakma rejtelmeibe és kipróbálhatják magukat a desszertkészítés területén.

 

 

 

 1. „Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye Szakképzéséért” díj

 

A kitüntetett személy:  Dr. Kovács Mihályné

(nyugdíjas gyakorlati oktatásvezető, Sipkay Barna Kereskedelmi,

Vendéglátóipari, Idegenforgalmi Szakközépiskola és Szakiskola)

 

Dr. Kovács Mihályné vendéglátó-ipari eladóként kezdte pályafutását, majd 1973-ban szakoktatóként kezdett el dolgozni a Sipkay Barna Kereskedelmi, Vendéglátóipari, Idegenforgalmi Szakközépiskola és Szakiskolában. Ezt követően az intézménynek tanműhely vezetője, majd gyakorlati oktatásvezetője is volt. 2007-es nyugdíjazásáig több mint harminc éven át oktatta a fiatalokat a vendéglátó-ipari szakmacsoport valamennyi területén. Szakmai tapasztalatának, felkészültségének, kreativitásának köszönhetően tanítványai számos alkalommal eredményesen szerepeltek a legnívósabb szakmai versenyeken itthon és külföldön egyaránt. Szakmai munkásságát a szakma iránti mélységes tisztelet, lelkiismeretesség és elkötelezettség jellemzi. Pályafutása során mindig aktív részese volt a megye szakképzésének és ez az aktivitás nyugdíjazása után is folyamatos. A szakmai szervezetek, így a kamara munkáját – megyei szintű vizsgák és tanulmányi versenyek szervezését – is folyamatosan segíti információkkal, valamint értékes szakmai észrevételekkel, javaslatokkal. A kamara által szervezett szintvizsgákon és mestervizsgákon rendszeresen részt vesz oktatóként és vizsgaelnökként egyaránt. Számos szakmai anyag gondozásában és lektorálásban vett részt az elmúlt években, jelentős részt vállalt különböző oktatási programok kidolgozásában, véleményezésében is. Sokat tesz azért, hogy az országosan kidolgozott legújabb hazai és nemzetközi trendeket oktató anyagokat megismerjék a megye – pályakezdő és tapasztalt – vendéglátós szakemberei. Munkásságát számos kitüntetéssel ismerték már el. Ezek közül a Nemzeti Gasztronómiai Szövetség Schnitta-díjára, a szövetség által adományozott Életmű díjra, valamint a Gasztronómia Követe címre a legbüszkébb.

 

 1. „Kiváló Gyakorlati Képzőhely” díj

 

A kitüntetett vállalkozás:        FIPKERSZ Kft.

(Fehérgyarmat)

 

A vállalkozás 2005 óta foglalkozik tanulók képzésével. Akkreditált képzőhely, ahol hegesztő, valamint ipari gépész szakmákban végzik magas színvonalon és a jogszabályi feltételeket maradéktalanul betartva a képzési tevékenységet. Az idei tanévben az említett szakmákból összesen 13 tanuló gyakorlati képzését végzi kiemelkedően magas színvonalon tanulószerződéses jogviszony alapján. A kamara és a képzőhely között évek óta folyamatos a kapcsolattartás és jó az együttműködés.

 

 1. „Kiváló Gyakorlati Oktató” díj

 

Botos György

Botos György a nyíregyházi Pull Bt. – ismertebb nevén 424 Irish Pub Étterem – ügyvezetőjeként foglalkozik szakmunkás tanulók képzésével. Pincér szakmában mesteri címet szerzett 2015-ben. A tanulóképzés 2007 óta folyamatos az általa vezetett étteremben, ahol szakmai felügyelete alatt jelenleg hét tanuló igyekszik elsajátítani a pincér és szakács mesterség fortélyait. Az idei – Nyírtasson megrendezett – Mestervacsorán az ő szakmai irányításával és koordinálásával szolgálták fel a pincér tanulók a tavalyi erfurti kulináris olimpián díjnyertes ételek alapján készült mesterfogásokat.

 

Gyimesi István

Gyimesi István a NA-SZU Építőipari Kft. ügyvezetőjeként 2007 óta foglalkozik tanulók képzésével. Ács, tetőfedő és bádogos szakmákban adja át a gyakorlati ismereteket a diákok számára. 2015-től vállalati tanműhely kialakításával is lehetőséget teremtett az ács szakmát választók számára, hogy már képzésük kezdetétől vállalati körülmények között ismerkedjenek meg leendő hivatásuk gyakorlati fogásaival, ezzel tovább mélyítve elkötelezettségét a minőségi szakmai oktatás mellett. A tanulókkal való napi kapcsolata során mindig is a humánus hozzáállás és a felmerült problémák megoldásának keresése jellemezte. Jelenleg is 13 ács, 1 tetőfedő és 1 bádogos tanuló képzésével veszi ki  részét megyénk duális képzésének sikerre vitelében.

 

Hutás László

Hutás László a Kisvárdai Szakképzési Centrum II. Rákóczi Ferenc Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája szakoktatója. 1994-től dolgozik az intézményben. Iskolai tevékenysége az általa oktatott szakmák magas szintű elsajátításában, a megszerzett tudás és tapasztalat tanulóknak való átadásában testesült meg. Rugalmasan és dinamikusan képezte magát is és a tanulókat is. A tanítást mindig kellő komolysággal, odafigyeléssel végezte. Kitartásának, módszereinek köszönhetően a szakmai vizsgákon és munkájuk során mindig helyt álltak a tanulói. Nevelőmunkáját a gyermekközpontúság jellemzi. Oktató tevékenységét önállóság, kreativitás, és nagyfokú felelősségérzet jellemzi. Elismerése egy élet munkájának megköszönése, mely nyugdíjba vonulása alkalmából kerül átadásra.

 

Lakatos Mihály

Lakatos Mihály a kisvárdai La-Bel-La Kft. ügyvezetője. Vendéglátósként pincér, szakács és vendéglős szakképesítésekben oktat tanulókat 2005 óta folyamatosan. Jelenleg 41 tanuló képzését koordinálja az általa vezetett étteremben a fent említett szakmákban tanulószerződéses jogviszony alapján. Pincér szakmában mesterlevéllel rendelkezik és tervei között szerepel a szakács mesteri cím megszerzése is. Tanítványai elsősorban kisvárdai és Kisvárda környéki diákok. Elsősorban a térség hátrányos helyzetű tanulóinak képzésében vállal jelentős szerepet.

 

Sipeki Zoltán

Sipeki Zoltán a 1984-től dolgozik a Nyíregyházi Szakképzési Centrum Bánki Donát Műszaki Középiskolájában gyakorlatvezető tanárként a gépjármű technikai tagozaton. Tanműhelyek modernizálásával, innovatív tevékenységével elérte, hogy a szakmában elhelyezkedő tanulóink, s az iskolában végzett mesterszakmunkások is jól hasznosítják a nála szerzett tudást. Sokat tett a tanulók vállalatnál töltött gyakorlatainak fejlesztése területén, az elsők között vett részt a „Szakmai oktatók külső munkahelyi tapasztalatszerzése és gyakorlati ismereteinek bővítése” továbbképzés pilot projektjében. Kiemelkedő szakmai munkáját jelzi, hogy az elmúlt évek során tanítványai közül 8 tanuló nyert Országos Szakmai Tanulmányi Versenyt, s részt vett a 6 alkalommal országos első helyezést elérő autótechnikai csapatok felkészítésében is.


 1. „Kiváló Tanuló” díj

 

Fodor Gergő Ádám

Fodor Gergő Ádám a Nyíregyházi Szakképzési Centrum Inczédy György Szakgimnáziuma Szakközépiskolája és Kollégiumának szárazépítő szakos tanulója. Iskolai munkájában megbízható, a rá kiszabott feladatokat legjobb tudása szerint elvégzi, tisztelettudó. Kifejezetten pozitív, jó hangulatú fiatalember. Szakmai gyakorlaton is nagyon szorgalmas, kitartó, bármilyen feladatot rá lehet bízni. Igazi csapatjátékos. A szakmai versenyen való részvételben komoly erőfeszítéseket tett, annak érdekében, hogy megfeleljen a követelményeknek. A Szakma Kiváló Tanulója versenyen bejutott a döntőbe.

 

Földesi Csenge

Földesi Csenge a Nyíregyházi SZC Sipkay Barna Kereskedelmi, Vendéglátóipari, Idegenforgalmi Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumának cukrász szakos tanulója. 2015 júniusától a nyíregyházi Mokka Cukrászdában tölti szakmai gyakorlatát. Az elmúlt három tanév alatt számos versenyen, rendezvényen szerepelt kiemelkedő eredménnyel, ezzel is bizonyítva hozzáértését és tehetségét. Szakmai versenyeken elért eredményei:

 • Tatai Farsang Kupa – kétszeres aranyérmes (2015, 2016)
 • Lajosmizsei Grillázs Majális – kétszeres aranyérmes (2015, 2016)
 • Kárpát-medencei Grillázs, Karamell és Mézeskalács készítők versenye– aranyérem
 • Shnitta Sámuel IV. Emlékverseny Régiós Döntőn (csapatverseny) – 1. helyezett
 • Euroskills előválogatón bekerült a legjobb 4 közé.

 

Hegedüs Attila

Hegedüs Attila a Mátészalkai Szakképzési Centrum Déri Miksa Szakgimnáziuma Szakközépiskolája és Kollégiumának 11. évfolyamos, hegesztő tanulója. Magabiztos gyakorlati tudás jellemzi, egyéni munkájában megbízható, gyakorlati feladatait az átlagtól sokkal jobb minőségben végzi el, legyen szó bármely hegesztési eljárásról, melyet az iskolai oktatásban végeznek. Szakmai tudását állandóan fejleszti, gyakorolja, oktatóinak “jobb keze”.
Tanulótársainak szívesen segít a gyakorlati tevékenységekben, a szakmai fogások elsajátításában. Mind elméleti, mind gyakorlati órákon igényli a törődést, szereti ha foglalkoztatják, érdeklődő, magaviselete példás.

 

László Tamás József

László Tamás József a Nyíregyházi Szakképzési Centrum Inczédy György Szakgimnáziuma Szakközépiskolája és Kollégiumának szárazépítő szakos tanulója. Egészségesen törekvő, határozott célokat tűz maga elé, és mindent elkövet annak érdekében, hogy magából a maximumot kihozza. Szakmai munkájában is precíz, igényes, az elé táruló feladatokat globálisan és konstruktívan szemléli. Jó példával szolgál társainak, előttük gyakran hangsúlyozza a végzettség megszerzésének fontosságát, a szakma iránti elkötelezettséget. Bátorította társait szakmai versenyeken való részvételre, és társaival közösen is készültek a különböző megmérettetésekre. A Szakma Kiváló Tanulója versenyen bejutott a döntőbe, az írásbeli vizsgán 80% felett teljesített.

 

Németh Levente

Németh Levente a vásárosnaményi Lónyay Menyhért Baptista Szakgimnázium és Szakközépiskola végzős férfiszabó tanulója. A férfiszabó szakma választásában nagy szerepet játszott, hogy a közvetlen családjából többen is egy szatmárnémeti varrodában dolgoztak és a család barátai között is több a ruha készítés területén dolgozó szakember. Így már 14 éves kora előtt rálátása nyílt a szakma rejtelmeire. Kötelességtudó, segítőkész, jóra törekvő fiatalember, kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott az intézménybe töltött tanulmányi időszakban. Gyengeségeit belátva igyekezett azokat fejleszteni, erősségeit kellő szerénységgel kezelte és próbálta tovább építeni. A gyakorlati helyén – a vásárosnaményi Berwin Ruhagyárban – is kedvelik és számítanak munkájára. Az idei tanévben bejutott a Szakma Kiváló Tanulója döntőjébe.

 

Pósán László

Pósán László a Nyíregyházi SZC Bánki Donát Műszaki Középiskolája és Kollégiumának tanulója. Tanulmányait a közlekedési szakmacsoportban kezdte, majd az autószerelő szakot végezte el, jelenleg pedig az autótechnikus szakon tanul. Az elmúlt tanévben autószerelő tanulóként bejutott az országos tanulmányi verseny döntőjébe, ahol hetedik helyezést ért el, s már jeles szakmai bizonyítvánnyal utazhatott haza. Idén is folytatta jó szereplését, hiszen bejutott az autótechnikus szak országos döntőjébe és Kecskeméten a Mercédesz gyár oktatóközpontjában bizonyíthatja jó felkészültségét, amit az iskolán kívül a partner vállalatoknál töltött gyakorlati képzések során szerzett. Tagja az Autótechnikai Verseny országos döntőjébe jutott csapatnak. A csapat tagjai Győrben, az AUTÓ-DIGA kiállítás és konferencia rendezvényen mérhetik össze tudásukat az ország másik hat régiójából érkező csapatokkal.

 

Reskó Gábor

Reskó Gábor az érettségit követően tanulmányait a Mátészalkai SZC Bethlen Gábor Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma intézményben kezdte meg automatikai technikus szakon. Szorgalmas, kreatív, érdeklődő, céltudatos fiatal. Gyakorlati munkahelye az MSK Hungary Bt. tájékoztatása szerint magatartása kifogástalan, munkája pontos, precíz. A Szakma Kiváló Tanulója Országos Versenyen 75 induló közül bejutott az első nyolcba, ezzel kvalifikálta magát az országos elődöntőbe. A tanulmányi munka mellett aktívan részt vett az iskolai szakmai rendezvényeken. Részt vesz egy intézményen belüli fejlesztési munkában is, mely az “Ipari folyamatok számítógépes modellezése és gyakorlati alkalmazása” címet viseli.

A tanuló nagy szorgalommal és érdeklődéssel szerzi meg az elméleti alapokat, melyeket kiválóan ültet át a gyakorlatba, a megszerzett tudását alkalmazza, élvezettel használja.

 

Somogyi Boglárka

Somogyi Boglárka a Nyíregyházi SZC Sipkay Barna Kereskedelmi, Vendéglátóipari, Idegenforgalmi Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumában folytat tanulmányokat szakács szakon. 2016 júniusától a nyíregyházi Korona Hotelben tölti szakmai gyakorlatát. A két tanév alatt számos versenyen, rendezvényen öregbítette az iskola hírnevét, bizonyította ügyességét, rátermettségét. Szakmai versenyeken elért eredményei:

 • A Bencs László Szakiskola által szervezett II. Megyei Szakmai Verseny – III. helyezés
 • Schnitta Sámuel emlékverseny kelet-magyarországi régiós döntő – aranyérem
 • Schnitta Sámuel emlékverseny országos döntő – 4. hely

SZKTV döntő – továbbjutó