Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Az öt regionális megmérettetést követően a pénteki, zánkai országos viadal végén derült ki, hogy kik a katasztrófavédelem állományának legjobb sofőrjei. Az ügyintézői kategóriában a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság párosa a második helyezést érte el.

Az országos döntőben a regionális versenyek győztesei, az ország hivatásos tűzoltó-parancsnokságainak gépjárművezetői, illetve az ügyintézői rendszerben gépjárművet vezetők mérték össze KRESZ-tudásukat és gépjárművezetés-technikai készségeiket.
A versenyen tíz, egyenként kétfős csapat vett rész, amelyek közül öt az „ügyintézői gépjármű”, öt pedig a „készenléti szer” kategóriában állt rajthoz. A megmérettetés első felében egy feladatlapot kellett kitölteniük a résztvevőknek, amely az általános közlekedésbiztonsági szabályok ismerete mellett alapvető elméleti vezetéstechnikai tudásukat is felmérte. A ragyogó időben lebonyolított vetélkedő a pályabejárással folytatódott, amelynek során a versenyzők ismerkedhettek a pályával és az előttük álló feladatokkal. Ezt követően járművükkel, egy bójákkal kijelölt pályán kellett végighaladniuk, ahol a többi között szlalom, parkolás, akadályelkerülés és tolatás volt a feladat. Minden páros kettőzött akaraterővel és nagy elszántsággal vetette bele magát a versenyzésbe, amelynek végén szoros eredmények születtek.

Ügyintézői kategóriában a legjobbnak járó díjat a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság csapata vehette át, mögöttük a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, az Oszlár Gábor tű. százados és Gyurkó Pál tű. törzsőrmester alkotta páros végzett, míg a dobogó harmadik fokára a BM OKF Gazdasági Ellátó Központjának versenyzői állhattak fel. A készenléti szer kategóriában a Gazdasági Ellátó Központ csapata szerezte meg az elsőséget, a második a Borsod-Abaúj-Zemplén, harmadik pedig a Somogy megyei versenyzők lettek.

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22