Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Adóosztálya felhívja a Tisztelt Adózók figyelmét, hogy a 2016. adóévről a helyi iparűzési adó bevallást 2017. május 31-ig kell benyújtani, és ezen időpontig kell megfizetni a 2016. adóévre megfizetett adóelőleg és az adóévre megállapított tényleges adó különbözetét, illetőleg a túlfizetés ettől az időponttól igényelhető vissza. A túlfizetés visszatérítésére az adóhatóságnak 30 nap áll rendelkezésére. 2017. január 1-jétől az iparűzési adóbevallás elektronikus úton az állami adóhatósághoz (NAV) is teljesíthető. A bevallást a NAV tartalmi vizsgálat nélkül továbbítja az illetékes önkormányzati adóhatóságnak.

A helyi tapasztalatok azt mutatják, hogy a NAV-on keresztül benyújtott helyi iparűzési adóbevallások nagyon sok esetben hibásak, hiányosak, így azokat adózói, illetve adóhatósági közreműködés nélkül nem lehet feldolgozni. A hibás bevallások javítására az adózónak, vagy az adózó által meghatalmazott személynek van lehetősége.

Adóhatóságunk is lehetőséget biztosít a helyi iparűzési adó bevallás elektronikus úton történő benyújtására. A hibásan benyújtott bevallások elkerülése érdekében kérjük, hogy az általunk rendszeresített elektronikus nyomtatványon teljesítsék bevallási kötelezettségüket, mivel az szinte teljes körűen ellenőrzi az adóbevallás helyességét.

A bevallás letölthető a varoshaza.nyiregyhaza.hu (ÜGYINTÉZÉS/Adóügyek rovat) honlapról, benyújtása történhet elektronikusan, postai kézbesítéssel vagy személyesen leadható az Ügyfélcentrumban (Nyíregyháza, Rákóczi u. 4.) a 29,30,31. számú ablakoknál.

A bevallási határidőre való tekintettel az Adóosztály az Ügyfélcentrumban rendkívüli ügyfélfogadás keretében fogadja ügyfeleit.

A bevallási kötelezettség teljesítése érdekében 2017. május 30-án kedden délelőtt 8-12-ig délután 13-16.30-ig, 2017. május 31-én 8-12-ig, délután 13-19-ig hosszított ügyfélfogadást biztosítunk.