Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

A Kisvárdai Járásbíróság nyomozási bírája felfegyverkezett rablás bűntette miatt indult eljárásban elrendelte két tiszaszentmártoni gyanúsított előzetes letartóztatását.

A nyomozás adatai szerint B. E. és L. V. gyanúsítottak 2017. május 15-én este Tiszaszentmártonban egy szórakozóhelyről kifelé jövet követni kezdték a sértettet, egészen a lakásáig. Mielőtt a sértett kulcsra zárta volna a kapuját, azon a két gyanúsított beszaladt, és pénzt követelt a sértettől, azt hangoztatva, hogy ha nem ad pénzt nekik, elvágják a torkát.

Mindkét gyanúsított erőteljesen ütlegelni kezdte a sértettet, majd bevitték a házába, és ott egy kést tartva a torkához, tovább követelték a pénzét. I. rendű gyanúsított a sértett ruházatából kivett 9.000 Ft-ot, majd a konyhaszekrényből 30.000 Ft-ot.

Ezután I. rendű gyanúsított átvette a sértett őrizetét és fenyegetését, mialatt társa a lakásban értékek után kutatott. A gyanúsítottak magukhoz vették többek között a sértett 3 garnitúra hivatali vasutas szolgálati egyenruháját, táskáját, rádióját, összesen 114.000 Ft értékben. Távozáskor megfenyegették a sértettet, hogy amennyiben jelenteni meri a történteket, elvágják a torkát. A sértett az erőszak és fenyegetések hatására csak másnap értesítette a rendőrséget.
A bíróság álláspontja szerint – figyelemmel a cselekmény törvényi fenyegetettségére – a gyanúsítottakkal szemben fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, jelenlétük az eljárási cselekményeknél csak a legsúlyosabb kényszerintézkedés elrendelése mellett biztosítható.
A végzés I. rendű gyanúsított vonatkozásában jogerős, II. rendű gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be.

A kép illusztráció

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22