Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Három hete, hogy végigsöpört az interneten az a videó amiben a Szamos román határ melletti szennyezését mutatta be  Baranyi Krisztinának, az Együtt környezetvédelmi szakpolitikusa. Mondta el lapunknak Lövei Csaba az Együtt nyíregyházi képviselője. Lövei szóvá tette, hogy  a térség két országgyűlési képviselőse Tilki és Kovács ezidáig nem szólalt meg az ügyben. Mindeközben  Orbán Viktor három hete Csengersimán Baranyinak ígéretet tett:  utánanéz a dolgoknak.

Egy hete nemzetközi sajtótájékoztatón ismertette Baranyi  a szennyezettséget vizsgáló független fővárosi labor katasztrofális mérési eredményeit ennek ellenére mint fogalmazott Lövei,  az illetékes környezetvédelmi hatóságok, a megyei vezetők és a Szamos térségének két országgyűlési képviselője mélyen hallgatnak. Pedig, mint mondta,  hozzánk már csak sokadikként jutottak el a panaszok. Lövei szerint a megye vezetőinek tudniuk kellett a szennyezésről, majd hozzátette:  Nyilván korlátozottak a lehetőségek, a szenny ugyanis a határon túlról jön, de mindenképpen tenni és szólni kell ellene.

Ezért felszólítom az illetékeseket:

Legkésőbb a megyei közgyűlésen tájékoztassák a megye nyilvánosságát, mi minden történik a térségben. Nyakunkon a turistaszezon, a Szamoson keresztül a Tisza szennyezettsége is téma lesz, ezért is indokolt, hogy minél hamarabb lépéseket tegyenek

 

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22