Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

1994 karácsonyán, tizenhárom éves korában szülei meglepték egy ukrán gitárral és egy Muszty-Dobay gitáriskolával. Első gitáróráit Kovács Áron ének-zene tanártól kapta, és még abban az évben nagy sikere volt gitártudásának az iskolai táborban.

Amatőr zenekarok, iskolai Ki mit tud? rendezvényeken való részvétel, további nyári táborok, valamint az első saját dal követte az eseményeket, amelynek címe Kelet-Berlin. Nővére mikrofon bemenetes, kétkazettás magnójára készült az első önálló lemez, melyben már csírázott az ironikus romantika bizonyos elfeledett kor után. Zenei műveltségét továbbcsiszolta, gyűjteményében megtalálhatók: teljes magyar ’60-as és ’70-es évek, valamint The Beatles (Paul McCartney és John Lennon szólólemezei is), Nirvana Unplugged, Oasis, Dire Straits.

Első stúdiófelvételét a Hattyúk Tava zenekarral készítette, melyben ének-gitár volt a posztja. A négy dalos demón két dalt Tóth Balázs (FeketeBlues, Kutyák), kettőt pedig ő jegyzett (Ivett, Legendák Földje). A zenekar néhány koncert és még egy próbatermi koncertfelvétel után – ami a Tóth testvérek érdi házában volt – feloszlott.

A Kaukázus és a gyermekei születése után életre hívott, gyerekdalokat játszó Hahó Együttes mellett János máig saját “formációja” az, amikor egyedül vagyis gitárral lép fel és játssza dalait. A válogatás körülbelül száz szerzeményből áll, így minden alkalommal érezhetően képes megújulni. Dalszerző lévén rendszeresen alkot, egyik legfrissebb szerzeménye a felsőoktatásban tanulók bátorítását célozza meg, a címe Vizsgaidőszak – írja a LESZ Feszt eseményfalán a szervező.

A kisvárdai Lesz Feszt fellépései alkalmával elhangzanak majd a  Kaukázus, Hahó és Kafkaz dalok is.  Önálló fellépései alkalmával rendkívül széles skálájú közönséget képes vonzani és szórakoztatni. Talán már nem túlzás mondani, hogy országosan ismert és kedvelt szerzeményei, a Teszkó, a Szalai Éva és a Tartós béke; vagy a Földlakó, amely gyermekek születésekor rendszeresen idézett örökzöld rügyecske. És persze kihagyhatatlan az Éljen a Szeretet Ereje!, a Hahó Együttes egyik friss dala.

 

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22