Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Az ingyenes jótékonysági koncert- és programsorozatot az Eltűnt Gyermekek Világnapja alkalmából 2017. május 28-án, valamint június 10-én hetedik alkalommal rendezik meg Magyarországon.


A főváros mellett idén további tizenkét város csatlakozott a társadalmi kezdeményezéshez. Budapesten az érdeklődőket az Ötvenhatosok terén várják a szervezők, ahol a Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési, illetve Baleset-megelőzési Osztályának munkatársai, valamint civil szervezetek képviselői is jelen lesznek. A szervezők színes programokkal várják a látogatókat 2017. május 28-án Budapesten, Dunaújvárosban, Egerben, Győrött, Kecskeméten, Miskolcon, Siófokon, Székesfehérváron, Tatabányán, Vácott, Zalaegerszegen, valamint Záhonyban, majd 2017. június 10-én Kisvárdán is.

A kampány minden helyszínén az egész napos családi és gyerekprogramok mellett a már megszokott módon koncertekkel, illetve a rendezvény védjegyévé vált világító lufik magasba bocsátásával zárul a rendezvény.

A kampány fő célja, hogy felhívja a társadalom figyelmét a gyermekek eltűnésének jelenségére, amelynek okai hazánkban elsősorban a kiskorúakat ért környezeti hatásokban keresendőek. Tavaly az eltűnés miatt körözöttek 84 %-a mintegy 18 699 volt kiskorú (18 év alatti). Közülük 2017. május 8-áig 645   14 év alatti, míg 3 005 14 és 18 év közötti fiatalt keresett a rendőrség. A rendőrség minden gyermek- és fiatalkorú eltűnését kiemelt fontosságú feladatként kezeli, azonban a jelenség kezeléséhez elengedhetetlen a problémakörben érintett gyermekvédelmi szervezetek, a civil kezdeményezések és családok együttműködése.

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22