Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Benne volt a pakliban, hogy  a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei közgyűlés tegnapi, rendkívüli ülésén szóba kerül  napirend előtt  a Szamost érintő szennyezés ügye. A kérdést Adorján Béla (Jobbik) képviselő szegezte neki a közgyűlésnek: történt-e valamiféle előrelépés az ügyben, s a miniszter lefolytatta-e azokat a kormányközi tárgyalásokat, amelyek nélkül a folyóink tisztasága hosszú távon nem garantálható – írja a szon.hu.

Seszták Oszkár, a közgyűlés elnöke válaszában nyomatékosította, hogy nem csak az illetékes szervek, de a Hajdú-Bihar megyei és a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kormányhivatal, s a megyei védelmi bizottságok is érdemben foglalkoztak az üggyel, s tekintettel arra, hogy határon átlépő vízfolyásokról van szó, a diplomáciai lépések előkészítése is folyamatban van. Kiegészítésképpen ismét arra kérte a sajtót, próbálja megtalálni a helyes arányokat, s a közvélemény tájékoztatása ne csússzon át indokolatlan riogatásba, ez ugyanis a turisztikai mutatókra is kihatva komoly károkat okozhat a megyének.

Adorján Béla a vásárosnaményi szennyvíztisztító telep felújításának előkészületeire is rákérdezett. Emlékeztetett rá, hogy Lipők Sándor frakcióvezető egymilliárd forintos támogatást ígért a hiányosságok felszámolására s a meglévő technikai felszereltség korszerűsítésére. Mivel Vásárosnamény térsége a megye egyik legértékesebb turisztikai egysége, Filep Sándor polgármester válaszolt, s nem mulasztotta el kiemelni Vásárosnamény speciális helyzetét. Elmondta, hogy a Bereg szívének, a vizek városának két szennyvizes pályázata is folyamatban van, az egyik Jánd szennyvízhálózatának a kiépítését, a másik pedig Gergelyiugornya szenny­víztisztító telepének felújítását célozza.

Valójában komolyabb gondok a Kisvarsány alatti szenny­víztisztító teleppel voltak, de a katasztrófavédelem és az illetékes önkormányzatok mindent megtettek azért, hogy tiszta víz kerülhessen a Tiszába. ( ezt Baranyi Krisztina Együtt szakpolitikusa többször kiemelte videótudósításaiban – a szerk)    Ami pedig az egymilliárdos ígéretet illeti, folyamatban lévő ügyről van szó, s ha egy ígéret itt a megyeházán elhangzik, az meg is fog valósulni – jelentette ki Filep Sándor.

Fotó: Móricz Csaba/ezahir.hu

1 comments

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22