Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

A szavazást Szarvas Valéri egykori jobbikos miskolci képviselőjelölt indította aki egy évvel ezelőtt még  Orosz Mihály Zoltán Tiszavasváriban rendezett lakossági fórumon mint  a politikus sajtósa mutatkozott be. Szarvasról sok mindent el lehet mondani, de azt nem, hogy forgatná a köpönyegét, vagy hogy beállt volna a jobbik cukiság kampányába.


A szavazást információink szerint május 23-án indították el és eddig majd 2000  voks érkezett az  öt,  magukat radikális oldalra sorolt személyre.  A kérdés  egyértelmű, s az eredmény tükrében üzenetértékkel bírhat majd.

Ki a leghitelesebb személy a radikálisok számára?

A jelenlegi állás szerint 56 százalékkal Tyirityán Zsolt vezeti a mezőnyt, utána jelentős lemaradással Toroczkai László 24 százalékkal. Vona Gábor a jobbik elnöke Novák Előddel azonos szinten, mindössze nyolc százalékon áll. Orosz Mihály Zoltán Érpatak polgármestere mindösszesen három százalékos szintet ért el eddig. Zagyva György Gyula két százalékkal zárja a radikálisok hitelességi versenyét.

Július 8-án új szélsőjobboldali mozgalom bont zászlót Vecsésen. A nevüket egyelőre nem árulják el, de azt már minden résztvevő megerősítette az Indexnek, hogy a mozgalom fő pilléreit a Betyársereg politikai szárnya, az Érpataki Modell Országos Hálózata és az Identitárius Egyetemisták Szövetsége (Identitesz) adják majd.

Az új mozgalom egyik pillére az Érpataki Modell Országos Hálózata, amelyet Érpatak független polgármestere, Orosz Mihály Zoltán vezet. A politikus sosem volt Jobbik-tag, de 2014-ben a párt támogatásával nyert az önkormányzati választásokon – írja az Index.
A Jobbik radikális hajtásainak leválasztása eleinte nem zavarta Oroszt, Novák Előd tavalyi eltávolítása után arról beszélt a 24.hu-nak, hogy a radikalizmus akkor is vállalható, ha kedves. Az elmúlt hónapokban azonban a polgármester kritikusabban kezdett viszonyulni a Jobbikhoz, amely szerinte:

„már nem képviseli a valódi jobboldali, konzervatív, tradicionális értékeket”, ezért „el kell gondolkodni, hogy ennek megtestesítésére létrehozzanak egy társadalmi szervezetet vagy akár pártot”.

A polgármester Jobbikból való „kiábrándulása” talán annak is köszönhető, hogy Tiszavasvári jobbikos városvezetése idén nem hosszabbított szerződést az Érpataki Modell Országos Hálózatával.

Hogy Orosz hitelessége csorbát szenvedett az már egy ideje köztudott, hiszen az Átlátszó pont egy éve tárta a nyilvánosság elé  egy cikksorozatban a polgármester különös  ügyleteit, így többek közt az Oroszhoz köthető Beneficium szeretetszolgálat gyanús ingatlanszerzési technikáit,  hasznosításait.  A cikksorozat hatására több nyomozás indult a településen, amik jelenleg is folyamatban vannak.

Különös módon Budaházy nincs rajta a listán. Szarvas ezt azzal indokolja, hogy  Budaházy jelenleg “ismert okok miatt” nem vehet részt a politikai életben. Mint ismert, Budaházy Györgyöt 2016. augusztus végén a Fővárosi Törvényszék első fokon 13 év börtönre ítélte terrorcselekmények elkövetése miatt.

 

 

9 comments

 1. Bár nem tudom, hogy ki a cikk írója, de minden bizonnyal követheti az írásaimat és nagyon tájékozott velem kapcsolatosan.Valóban jól látja azt, hogy kitartok az elveim mellett.A szavazás alatti hozzászólásban igen megjegyeztem azt, hogy Budaházyt miért nem tettem bele a szavazásba.Viszont azt is megjegyezném, hogy nem értek egyet az ítéletével.Az ön által felsorolt közszereplő akire különösen ki van élezve a cikk úgy gondolom, hogy nem az én tisztem rá magyarázatot adni.Minden bizonnyal megteszi, majd ő maga.Így a figyelmem továbbra is csak a szavazásra összpontosítom, melynek közzétételét meg is köszönném.Azt hiszem, hogy az eredmények valóban üzenetértékkel bírnak!

  1. Így van, de azt hiszem, hogy ez az előny már behozhatatlan így a szavazást lezártam.Nem tudnak olyannal sem vádolni esetlegesen, hogy nem volt hiteles hiszen 2000 tanúm van rá illetve rögzítettem a szavazat állását mielőtt lezártam volna.Csak a hitelesség kedvéért.

   1. Aha, tehát Valéria, megszavaztattad az elmebeteg barátaidat, ismerőseidet, és most olyan legitim csodát vársz, mint mondjuk egy országos népszavazáson, ahol mondjuk 50% feletti volt a részvétel.

    Tehát, ha mondjuk Gyurcsány Feri megszavaztatja a híveit Facebookon arról, hogy legyen-e Európai Egyesült Államok, és Magyarország eltűnjön-e a térképről, és kijön, hogy 90%-ban egyetértenek vele a hívei, akkor onnantól kezdve ez így lesz a jövőben? Amennyiben nem a válaszod, úgy, miért nem? Hisz az emberek elsöprő többséggel megszavazták 90%-ra, hiteles, több 1000 ember szavazott, tehát mi a probléma?

    Kb ugyanilyen a te szavazásod is. Elmebeteg szavazás, elmebeteg embereknek.
    Szerencse, hogy a politikába, annyit érsz, mint egy köpet, egy súlytalan senki vagy, az ismerőseid nagy részével együtt…
    A Jobbik is azért lökött ki téged, mert nem vagy való a politikába. Az hogy szeretnéd magad egy ultramagyarnak látszatni, az még igen messze áll egy jó politikustól, képviselőtől…

    Szeretnél egy szélsőjobboldali rétegpártot a Jobbik helyett? És? Mire mennél vele? Mire mennél egy állandó 5-10%-os párttal? Mert azok annyit tudnának tenni az ország érdekében, hogy felszólalnak a Parlamentben, és slussz-passz… Kormányozni sosem tudnának, programjukat végrehajtani sosem tudnák, ergo megélhetési politikusok lennének… Mire mennétek ezzel ti nagy “radikálisok” ? Elcsöppennél a monitor előtt, amikor felszólalna Tyirityán Zsolt a Parlamentbe? Mert többre nem lenne képes, ez 1 millió százalék. Ez kell nektek? Vagy hiányzik a kukagyújtogatás? Vagy a cigánsoron ordítozás? Vagy a habzószájjal zsidózás, cigányozás napi 3-4-5 órába? Ettől lesztek ti “radikálisok”? Én ezt inkább nettó elmebetegségnek hívnám, nem radikalizmusnak.

    Azt nem értem, hogy felnőtt ember létedre, hogy a szentséges úristenbe nem tudod felfogni ezt épp ésszel???

 2. Aki ezeket komolyan veszi, az minimum egy elmebeteg.
  Szarvas Valéria is egy nettó elmebeteg az ismerőseivel együtt…
  NINCSENEK RADIKÁLIS SZEMÉLYEK! SOSEM VOLTAK, ÉS NEM IS LESZNEK!

  Problémák-Ügyek-Feladatok vannak, amikre választ/megoldást kell nyújtani, azok típusa lehet: radikális vagy mérsékelt!

  Olyan személy, párt, szervezet !!!!!!!!NEM LÉTEZIK!!!!!!!!! hogy RADIKÁLIS!

  Aki meg ezt gondolja, az kérjen Csernus Doktortól egy időpontot!

 3. Egyébként valaki magyarázza már el nekem, hogy ez a sok elmebeteg, magát “radikálisnak” valló személy, mi a büdös francot ért “radikálisok” alatt? Mert itt kezdődnek a problémák…

 4. Kedves Attila!

  A Jobbik is egy radikális mozgalomként indult,A radikális szó jelentése az, hogy gyökeres változás.A szavazásnak nincs köze a pátokhoz nem is értem, hogyan hoztad összefüggésbe,Tudod mi akik a Nemzeti oldalon állunk másképpen látjuk azt amit leírtál.A szavazás viszont jól megmutatja, hogy egyes személyeket mennyire tartják hitelesnek azok a szavazók akik voksoltak a nevük mellett.Az eredmény láttán bizony van min elgondolkozni azoknak akik nem kaptak túl sokat, mert ők azt kell mondjam, hogy a változást elsősorban magukon hajtották végre.Gondolok itt arra, hogy akik ide oda csapódnak mondjuk valamilyen érdek folytán azok veszítenek a hitelességükből.Csak egy példa erre az, hogy a Jobbik míg a radikális vonalat képviselte 20% felett volt.Az emberek bíztak benne, de mára ez már okafogyottá vált.Itt most nem a pártokra volt kihegyezve a szavazás, hanem a személyekre.

  1. Csak éppen a kérdésemre nem válaszoltál amúgy.

   “Csak egy példa erre az, hogy a Jobbik míg a radikális vonalat képviselte 20% felett volt.” ——-> Milyen “radikális vonal”? Kukagyújtogatás? Habzószájjal cigányozás, zsidózás napi 4-5 órába? Cigánytelepeken ordítozás? Végtelen lázadozás? Acélbetétes bakancsba élvezés?

   És honnan veszed hogy most nem 20% felett van a Jobbik? Mert a liberális közvéleménykutatók, meg a liberális elemzők ezt mondják? Ha azt mondanák, hogy 5% alatt van a Jobbik, azt is elhinnéd, és kész tényként közölnéd? Észre sem veszed, de már a Zsidesz/liberális /hazug média hatása alatt vagy, persze letagadod úgy is… Saját hibát ugye nem szokás nálatok beismerni…

   Persze, tudom, hogy nem pártokra van kihegyezve a szavazás, de mindenki tudja, hogy utáljátok Vonát, és a Jobbikot ,és megtudnád fojtani egy kanál vízbe, és egy “radikális” rétegpártra vágytok, mint csöves a csöves borra.

   Mikor látjátok már be, ti “radikálisok”, hogy TÉVEDTEK? Ez elmebaj, amit ti leműveltek. És te vallod magad nemzetinek, amikor az egyetlen nemzeti pártot köpköditek nap, mint nap?

   Elmondok neked egy titkot! Vona teljesen hiteles személy… Ha a valós tényeket vesszük alapul, ha a Habonyi hazugságmédia információi alapján nézzük, akkor totál hiteltelen személy. Ennyi. Kérdés csupán, hogy a valós tényeknek hiszünk, vagy a liberális hazugságmédiának… Én az előbbinek, te az utóbbinak… Nem az én agyammal van a probléma….

   “A Jobbik is egy radikális mozgalomként indult,A radikális szó jelentése az, hogy gyökeres változás” ——-> És ez hogy függ össze bizonyos személyekkel? Pl: Vona nem radikális, Tyirityán radikális ??? És milyenek a “radikálisok”????

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22