Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Idén immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre az Uniós Fejlesztések Nyílt Napja című programsorozat, melynek keretében az európai uniós támogatásból megvalósult több tízezer fejlesztés közül a legizgalmasabbak kulisszatitkaiba tekinthetnek be az érdeklődők. Ennek keretében 2017.  május 27-én a nyíregyházi Állatparkba  várják  a látogatókat. A jeles nap alkalmából a belépőjegyek árából 10 százalék kedvezmény garantált.

A látogatószám emelkedése a 2000-es évek közepén újabb és újabb fejlesztéseket indukált a hely ismertségének, versenyképességének, jövedelemteremtő képességének növeléséhez, a térség megtartó erejének javításához illetve a turisztikai kínálat fejlesztéséhez. A projekt társadalmi hasznai közé tartozik a helyi és térségi foglalkoztatottság növelése. A természeti értékek megőrzése mellet fontosnak tartják az alkalmazottak környezettudatos magatartását illetve a természeti értékek megóvását is.

Magyarországon és a közép-európai térségben is egyedülálló létesítmény nyitotta meg kapuit; 4000 négyzetméteren 3 szintes épületben Zöld Piramis épült Óceanáriummal és Esőerdőházzal. A Zöld Piramisnak nevezett épület földalatti szintjén az Indiai-óceán élővilága jelenik meg. Üvegfolyosóban közlekedve az 500.000 literes akváriumban lévő cápák, ráják, korallok és más élőlények világát figyelhetjük meg. Az állatpark 2007 és 2010 között három uniós pályázati projektet valósított meg 1 milliárd 595 millió forint értékben.

Sikeresen lezárult a Nyíregyházi Állatpark Nonprofit Kft. hátrányos helyzetű célcsoportok foglalkoztatását támogató projektje is. A program keretében 7 hátrányos helyzetű fiatal foglakoztatására került sor, akik állatgondozói, turisztikai referensi illetve állatorvosi munkakört láttak el az elmúlt időszakban. Munkájukat mentor segítette.

A nyílt nap programja:

1. SZÍNPADI PROGRAMOK

10:00 Csicseri és Borsó koncert

16:00 Burattino Bábszínház: Bátor kiskacsák c. előadás

2. EGÉSZ NAPOS PROGRAMOK

Kormányablak fotózás
Europe Direct Tájékoztató Központ
Kézműves foglalkozások
Arcfestés
Szerencsekerék játék naponta több alkalommal

Fotó: Móricz Csaba/ezahir.hu

1 comments

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22