Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

67 tonna fémet tulajdonított el egy légtechnikával foglalkozó cégtől a telepvezető és egy munkatársa, majd ipari fémhulladékként értékesítették azokat – tájékoztatta portálunkat Magyar Norbert a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Adó- és Vámigazgatósága sajtóreferense.


Egy Budapest környéki, légtechnikával foglalkozó vállalkozás nyíregyházi fióktelepének vezetője és egyik alkalmazottja nagy mennyiségű horganyzott lemezeket tulajdonítottak el. Az eladott fém nagy részét autóval szállították az átvevőhöz. A cégvezető szerint nem hulladékot, hanem alapanyagot vittek el engedély nélkül.

A két férfit a pénzügyőrök ellenőrizték, akik nagy mennyiségű fémértékesítésre figyeltek fel, amihez egyik férfi sem rendelkezett engedéllyel. Saját bevallásuk szerint évekig gyűjtötték össze a fémhulladékot, azonban az átvevőhelyen bebizonyosodott, hogy a leadott lemezek a vállalkozás nyíregyházi telephelyéről származnak, ráadásul a készletnyilvántartásból is hiányoznak. A fémhulladékként értékesített horganyzott vaslemez beszerzési ára több mint 10 millió forint.

A két férfi ellen nagy értékű lopás és illegális fémértékesítés miatt eljárás indult.

Kép: NAV

 

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22