Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Kedden délelőtt komplex külső védelmi terv gyakorlatot tartottak Nyírturán, a településen található Biohungaricum Kft., küszöbérték alatti üzem veszélyeztető hatásainak kezelésére, amelyen a Nyíregyházi Katasztrófavédelmi Kirendeltség munkatársai és a nyíregyházi hivatásos tűzoltók is részt vettek.

A keddi gyakorlaton, a feltételezés szerint az üzem területén az ammónia tartály megsérült, az ebből kiszabaduló anyag közömbösítését az ott dolgozók megkezdték. Az erős oldalszél miatt a gázokat a lakott terület felé sodorta a szél. Az üzem vezetője értesítette a település polgármesterét.

A rendelkezésre álló információk alapján a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója intézkedett a polgármester irányába, a külső védelmi tervben foglaltak életbe léptetésére, a veszélyeztetett település vezetője elrendelte a lakosság riasztását és veszélyhelyzeti tájékoztatását, valamint az érintett településrészen élők kimenekítését.

A keddi gyakorlaton a Nyírtura települési parancsnokság, infokommunikációs egység, lakosságvédelmi egység az üzem munkatársai mellett a rendőrség, valamint a mentőszolgálat és a katasztrófavédelmi mobil labor, valamint a nyíregyházi hivatásos tűzoltók is részt vettek.

A résztvevők az üzemi baleset következményeinek felszámolását, a lakosság kimenekítését, elhelyezését, ellátását, a közreműködő erők feladatainak végrehajtását gyakorolták.

A feladatok végrehajtását Gerebenics Károly tű. alezredes, a Nyíregyházi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője megfelelőre értékelte.

Fotó: Dóka Imre tű. főhadnagy, Szabolcs MKI