Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

A Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírája csalás bűntette miatt indult eljárásban elrendelte H. N. P. gyanúsított előzetes letartóztatását – tájékoztatta portálunkat dr. Toma Attila  sajtószóvivő. 

A nyomozás adatai szerint egy osztrák férfi és társa fiktív céget hozott létre Bécsben azzal a céllal, hogy – tényleges üzleti tevékenység nélkül – szén-dioxid kvóták eladását ígérve magyar sértettektől pénzt szerezzenek. A sértetteknek azt állították, hogy az általuk eladott szén-dioxid kvóták értéke folyamatosan növekszik, a tőzsdén is lehet velük kereskedni, illetve a cég 1 év elteltével 33 %-os haszonnal vissza is vásárolja azokat.

Valójában a cég nem rendelkezett szén-dioxid kvótákkal, és a sértettek részére a befektetett összegeket 1 év elteltével sem fizették vissza. A cég külföldi és magyar képviselője a sértettek részére elérhetetlenné vált.

A magyar gyanúsított osztrák társa ellen a Nyíregyházi Járásbíróság európai elfogató parancsot is kibocsátott. Az ügyben eddig 104 sértett lett kihallgatva.
A bíróság álláspontja szerint a bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára tekintettel alaposan lehet tartani attól, hogy H. N. P. gyanúsított szabadlábon hagyása esetén megkísérelne a hatóságok elől elrejtőzni, illetve veszélyeztetné a bizonyítási eljárás lefolytatását.
A végzés jogerős.