Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

A Nyíregyházi Járási és Nyomozó Ügyészség másfél év után megszüntette a 2,1 milliárd forintos uniós forrásból elkészült Sóstó-fejlesztési Projekt kivitelezése során felmerült visszásságok miatt tett feljelentés alapján indított nyomozást.

Lövei Csaba önkormányzati képviselő, az Együtt nyíregyházi elnöke közölte: ez számára elfogadhatatlan és mint az egyik feljelentő panasszal élt a megszüntető határozat ellen a Legfőbb Ügyészségen, illetve elfogultsági indítványt tett. Minden megbecsülésem az ügy során alapos nyomozati munkát végző rendőröké és ügyészeké, de különösebb reményeim, tekintve az ügyészség vezetéséneki politikai irányát nincsenek, ugyanakkor minden lehetőséget meg kell ragadni, hogy a nyomozás folytatódjon, és az ügy ne kerüljön le a napirendről  hangsúlyozta a politikus és egy konkrét példát említett:

a műszaki szakértő megállapította, hogy a 3+2 centiméter helyett csak pár milliméteres rekortánt helyeztek el a futópályán, majd azt fogalmazza meg, hogy ilyen műszaki tartalmú burkolat nem létezik, ezért rossz volt az eredeti kiírás, így rendben van, hogy „silány minőségű” burkolatot tettek le.

Józan “paraszti ésszel”is látható, hogy ez nincs rendben, az ügyészség azonban elfogadta – mondta Lövei Csaba. Az ügy kapcsán hangsúlyozta annak fontosságát, hogy az Együtt kormányra kerülése estén létrehozza-működő külföldi mintára az erős jogosítványokkal rendelkező Antikorrupciós Ügyészséget. Ennek előkészítéséül Juhász Péter az Együtt elnöke és szövetségesei, Jávor Benedek EP képviselő és Vágó Gábor megalapították a Közérdekvédelmi Központot, ami egyfajta árnyék-korrupcióellenes ügyészség, felkészült jogászok és oknyomozó újságírók dolgoznak azon, hogy a nyilvánosságra került, de az ügyészségnél lezárt vagy el sem kezdett nyomozások ne merüljenek feledésbe, s a kormányváltás után ezek újra elővehetőek legyenek. Ilyen ügy lesz a Sóstó-fejlesztési Projekt is – hangsúlyozta a politikus.