Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

A tavalyi színházi szezonhoz képest az eladott bérletek száma és a nézőszám is emelkedett a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház 2016/17-es évadában – közölte a teátrum ügyvezető igazgatója a társulat csütörtöki évadzáró ülésén.

Kirják Róbert elmondta, a társulat idén ünnepelte megalapításának 35. évfordulóját, így ezek az eredmények különösen értékesek a színház számára. Az adatok szerint a nézőszám a tavalyi 90 ezerről 93 ezer 500-ra nőtt, ezzel párhuzamosan a bérletekből is többet sikerült eladni, amiből összesen 19 ezer 429-et vásároltak a nézők. Ez több mint 1100 bérlettel több, mint az elmúlt évadban, a növekedés a felnőtt és a diákbérletek számában egyaránt megmutatkozik – jelezte Kirják Róbert. Hozzátette, a jegyelőadásokból származó bevétel csaknem 70 millió forint volt, ami 7,5 milliós emelkedés a 2015/2016-os évadhoz képest.

Az ügyvezető igazgató megemlítette, hogy a nagyszínpadi és a kamaraszínpadi darabokat egyaránt nagy sikerrel játszották. A legnagyobb érdeklődést Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című musical, az Emilia Galotti című Gotthold Ephraim Lessing-darab, a Függöny fel! és Hello, Dolly! című vígjáték iránt mutatkozott, ezek közül többet bérletszünetben is teltházzal játszottak. A bérletszünetes előadásokból befolyt bevételt az előző évadhoz viszonyítva megduplázta a teátrum – tette hozzá.

A fenntartó önkormányzat nevében Kovács Ferenc (Fidesz-KDNP) polgármester arról beszélt, hogy eredményes és sikeres évadon van túl a társulat, amelyről városszerte pozitív visszajelzések érkeznek. A szabadtéri színpad egymilliárd forint értékű felújításáról szólva azt mondta, a munkálatok az idei szabadtéri programsorozat végén kezdődhetnek el és a következő szezonra elkészülnek a rekonstrukcióval.

A 2017/2018-as évadban többek között a Chicago című musicalt, Sir Arthur Conan Doyle klasszikusát a Sherlock Holmes – A sátán kutyája című darabot, a gyerekelőadások közt pedig Devecsery László A kék pék című meséjét állítja színpadra a társulat.
Az évadtáró társulati ülésen elismeréseket is kiosztottak, a társulat tagjainak szavazatai alapján az idei évadban Nagyidai Gergő színész kapta a Móricz-díjat, a város nívódíját pedig Horváth Margit vehette át.

 

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22