Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Izgalmas lovasprogramokkal várták a szervezők Dögén az odalátogatókat pünkösdvasárnap. Kiderült hogy kik képviselik a Nyírséget a Nemzeti Vágtán.

Lovakkal, huszárokkal, agarakkal és rengeteg zsokéval találkozhatott az, aki ellátogatott a III. Szabolcsi Lovasfesztiválra Dögébe. Az esemény immár hagyományteremtő szándékkal került megrendezésre az Ameko Lovasklub és Szabadidőcentrum udvarán, amely ismét tökéletes helyszínt adott a Nyírségi Vágta megrendezéséhez.

A vasárnapi előfutamok délelőtt 11-kor kezdődtek, amikor is a kisvárdai lovas lova, Wizard plusz kört teljesített. A délután ötkor induló futamra a hangulatot és az izgalmakat  a kishuszárok versenye alapozta meg, ezt követően küzdött meg egymással az ibrányi, a kisvárdai, a dögei és a tiszabezdédi ló.

A leállított start ellenére a kisvárdai ló nem állt meg és közel másfél kört futott.

A startnál a gumis rajtkötélbe akadt a ló lába, így a versenybírók leállították a startot és visszarendelték a lovakat a startvonalhoz, amikor is a kisvárdai ló – pont mint délelőtt – plusz körrel tisztelgett a közönség előtt nem kis riadalmat okozva,  ugyanis a ló és lovasa látszólag megfékezhetetlen iramban száguldott a cél felé. Valószínűleg ennek is köszönhető, hogy végül az újabb futamban alulmaradt a kisvárdai ló, noha egy darabig itt is vezette a mezőnyt.

A verseny végeredménye végül az alábbiak szerint alakult: A dögei Földes Bence első, míg második lett az ibrányi Frank Csaba, harmadik pedig a kisvárdai Kövessdy Zsolt, így ők hárman és a szabadkártyának (A szervezők adhatják a versenyen nyújtott teljesítményért – a szerk) köszönhetően a szabolcsi Tóth Erika képviselhetik megyénket a budapesti Nemzeti Vágtán szeptemberben.

Portálunk a szombati és a vasárnapi eseményekről itt meg itt és itt na meg itt tudósítottunk.  A vasárnap esti élő Bikini koncertről  külön anyagban számolunk be.

-Surányi Ádám-

Fotó: Móricz Csaba/ezahir.hu

Klikk a képre a galériához!

Fotó: Móricz Csaba – klikk a képre a galériához!

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22