Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Több százan tornásztak a mátészalkai Kertvárosi óvoda Zenés torna bemutatóján, amelyet a városi sportcsarnokban az idén 24. alkalommal rendeztek meg.

A mozgás sok mindenre orvosság, de nincs olyan gyógyszer, amely a mozgást helyettesítené – olvasható a görög mondás az ovi tornatermének falán, a csöppségek mottójaként.

A mai gyors, rohanó világunkban komoly feladat, hogy gyermekeink napi programjai között rendszeresen szerepeltessük a sportot” – mondta Tárkányiné Budai Éva, az intézmény vezetője. – Lényeges, hogy már ebben a korban megismertessük a picikkel a mozgás örömét, meghatározó szerepét testi, szellemi képességük, fejlődésük érdekében. Intézményünk nevelési és oktatási módszere a mozgásfejlesztésre épül. Igyekszünk olyan programokkal, olyan játékos feladatokkal fejleszteni a kicsik mozgáskultúráját, amelyek segítségével a testmozgás életük részévé, szellemi-testi fejlődésük meghatározó elemévé válik.

A torna legyen az ovisok lételeme, napi közös program. Időben tanulják meg az alapokat, hogy későbbi életükben tovább tudjanak építkezni, tovább vigyék a sport szeretetét” – vette át a szót Bojer Ilike óvodapedagógus, aki egy év híján immáron fél évszázada megszervezi és betanítja évről évre a kicsiknek és a nagyoknak a zenés bemutató koreográfiáját.

Sokadik éve szervezzük ezt a programot. Az apróságok számára is élmény, hogy a szülők, nagyszülők és családtagjaik előtt bemutathatják torna-tudásukat. Az idei eseményünk különlegessége volt az is, hogy a szülőket már a gyermekek reggeli érkezésénél bevontuk a közös tornába. Az egyik anyuka például a zsákban futást karon ülő gyermekével végezte el, ezzel is erősítve azt, hogy a nevelő és a szülő hogyan tud közösen jó példát mutatni gyermekeink számára. Ha pici korban megszokják azt, hogy mozogni jó és mozogni élvezet, akkor ez természetes lesz számukra a későbbiekben is – hangsúlyozta az óvodapedagógus. Majd a tornabemutatót egy közös gyermek és szülő torna zárta, ahol a küzdőtéren több százan mozogtak együtt.

Bízunk abban, hogy programunkkal sok szülőnek, fiatalnak sikerült megmutatnunk, milyen felszabadító, s örömteli az ilyen együttlét, ezzel is erősítve a gyerkőcökben a közös sport szeretetét – tette hozzá végül az óvoda vezetője.

-Pótor Melinda-

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22