Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Zalán Tibor József Attila-díjas költő lesz a díszvendég 88. Ünnepi Könyvhét és 16. Gyermekkönyvnapok nyíregyházi megnyitóján; a rendezvény három napja alatt több mint húsz íróval és költővel találkozhatnak az érdeklődők, és a Star Wars-történetek hősei is megelevenednek.

A rendezvénysorozat célja idén is az olvasás és a könyvek népszerűsítése, Nyíregyháza kulturális hagyományainak felidézése lesz, emellett a könyvhét programjait szeretnék egy különleges irodalmi fesztivállá alakítani – közölte Tomasovszki Anita, a szervező Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár igazgatója az eseményt beharangozó keddi sajtótájékoztatón.

Elmondta, hogy a rendezvény ünnepélyes megnyitója csütörtök délután kezdődik fúvószenekari és mazsorett-nyitánnyal a Kossuth téren, a díszvendég Zalán Tibor József Attila-díjas költő lesz. A közönség az író-olvasó találkozók, könyvbemutatók, felolvasások és dedikálások keretében találkozhat többek között Petőcz András költő-szerkesztővel, Schein Gábor íróval, Hegyi Barbara színésznővel, valamint a helyi irodalmi élet szereplőivel, mások mellett Nagy Zsuka, Lefler György, Balla M. Anna, Tarczy Gyula, Kováts Judit, Bodnár István és Sipos Lászlóval írókkal.

A programokat zenei együttesek koncertje színesíti.
A nyíregyházi rendezvény különlegessége, hogy Megelevenedett könyvlapok címmel életre keltik a Star Wars-történetek hőseit, a jelmezbe öltöző vállalkozó kedvűek közül a legjobbakat a jövő héten kedden megrendezendő díjátadón ismerik el. A kultikus filmsorozat mellett angol és magyar nyelven számos könyv és novella jelent meg, amelyek a könyvhét alatt is folyamatosan kölcsönözhetőek lesznek a könyvtárban. A rajongókat ezen kívül meglepetéssel is várják a szervezők.
A könyvhéthez kapcsolódóan lesz kötészeti és szablyavívó-bemutató, könyvcsere-akció, kézműves foglalkozás, mesefotózás, a gyerekek kipróbálhatják a népi fajátékokat. Hétfőn megtartják a hagyományos zenés irodalmi délutánt a Vásárosnaményban horgonyzó Tiszavirág tanyahajón, a könyvtárba a könyvhét napjain ingyenesen lehet majd beiratkozni és meghirdetik az ilyenkor szokásos amnesztiahetet is.

Fotó: ezahir.hu/archívum

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22