Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Az 1967-ben alakult és a  hetvenes évek egyik legnépszerűbb bandája a nyíregyházi Zenith együttes a Verba tanyán tartott sajtótájékoztatóján jelentette be megalakulásuk 50. évfordulóján tartandó nagyszabású koncertjüket.

Döme ( Dömötör Sándor)  elmondta, hogy a helyszín sem mindennapi, hiszen az egykori KISZ tábor területén a “katlanban” – Hotel Sóstó – rendezik meg a koncertet 2017. június 23-án 20 órától.

A koncert nem jöhetett volna létre kisebb-nagyobb anyagi támogatás nélkül. Ezek a támogatók, mint fogalmazott Döme, együtt bulizták végig a Lecsót, az Ifi-Parkot, a hetvenes évek nyíregyházi éjszakáit – ma már fontos pozíciókat töltenek be, s nem feledték azokat az átmulatott éjszakákat.

A zenekar, veszi át a szót Bütyök (Zboray Károly) 1967-es alakulásakor a konzervgyárban zenélt minden héten telt ház előtt. Annyira népszerű volt  a csapat, hogy Salgótarjánban, Orosházán ők képviselték Nyíregyházát, ahonnan mindig aranydiplomával jöttek haza.

Most lezárják ezt az ötven évet és csinálnak egy politika mentes bulit, s elkezdik a következő ötven évet

A Zenith-nek az 50 év alatt volt sok lehetősége a profi csapatok közé bekerülni, hiszen a híres Nyolcas stúdióba ( a Magyar rádió híres könnyűzenei hangrögzítő stúdiója)  is mehettek volna akkor amikor az Illés és az Omega sorba állt a stúdióidőért. Soha nem lovagolták meg a lehetőséget, hiszen nem voltak hajlandók a “Sanzonbizottságnak” elküldeni a saját szerzeményeik szövegét. Érdekesség, hogy ennek a bizottságnak a tagja volt Lendvai Ildikó, aki cenzúrázta volna a Zenith szövegeit.

Az Eddával felváltva zenéltek Rakamazon. Az Edda elhagyta  a várost… a Zenith nem.

Feledhetetlen évek a nyíregyházi Ifi-parkban, ahol a kezdetekben csak por és a fák voltak, ennek ellenére koncertenként háromezer ember tombolt a Zenith slágerekre úgy, hogy az utolsó busz már rég elment…Let’s go Sóstó!

A zenekar tagjai szeretnének  óriási élményt adni mindazoknak akik valaha is velük buliztak éveken át, vagy csak  szeretnének részesei lenni egy látványos koncertőrületnek, ami a jubileum tiszteletére tűzijátékkal zárnak.

Időpont: 2017. június 23.,  este 20 óra – kapunyitás 19 órakor a Hotel Sóstónál.

Műsorvezetők: Zentai Edit és Rendes Sándor.

Jegyek elővételben a Polip hangszerboltban a Hotel Sóstón, Döme Stúdiónál és a zenekar tagjainál vásárolható meg elővételben  1 500 forintos áron,  vagy a koncert napján a helyszínen 2 000 forintért.

 

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22