Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Ukrán hírportálok értesülései szerint Petro Porosenko ukrán elnök helikopterrel érkezik a megyébe. Az ukrán-magyar határon épülő határátkelőre is el fog látogatni, ezért Nagypaládon egy ideiglenes helikopter leszállópályát is előkészítenek az ország elnökének fogadására – írja a karpathir.com

Június 11-én Kárpátaljára érkezik a szlovák elnök is, hogy szimbolikusan megnyissák az Európai Unió határait Ukrajna előtt, ugyanis ekkor lép életbe a vízummentesség is. Porosenko legutóbb 2015 júliusában volt Kárpátalján utoljára, amikor kinevezte Hennagyij Moszkalt Kárpátalja kormányzójának.

Az elnök piárkodni jön, írja aportál.  A kiszivárgott hírek szerint az elnök június 11-én, vasárnap érkezik a megyébe. A dátum nem véletlen. Ettől a naptól lép ugyanis érvénybe az ukrán állampolgárok vízummentes utazásának lehetősége. Porosenko a történelmi napon szeretne az ország nyugati határszakaszain lenni, és learatni a vízummentességgel járó dicsőséget.

Nem tudni, hogy a magyar vagy a szlovák határrészt keresi fel, az előzetes hírek szerint a kiemelt látogatása az Ungvár–Felsőnémeti átkelőre esik.