Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Június kilencedikén kiosztották a sorrendben tizenhetedik Dr. Balogh Imre Emlékpályázat díjait. A nyertes pályázat alkotója a multifunkciós heveder hazai alkalmazásának lehetőségeivel foglalkozott, rajta kívül két kolléga vehetett át különdíjat.

Dr. Balogh Imre, az egykori Nehézipari Minisztérium néhai főosztályvezetője elkötelezett pártolója volt a tűzvédelmi szakterületnek. Özvegye neki állított emléket akkor, amikor 2000. június 23-án megállapodást kötött a főigazgatósággal és egy meghatározott összeget ajánlott fel, hogy abból elkészüljön a pályázat díja, egy bevésés nélküli aranygyűrű. A díjat minden év júniusában adják át.

Az idén heten küldtek be pályaművet. Az aranygyűrűt Dombrády Gábor tű. főhadnagy, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság katasztrófavédelmi műveleti szolgálatának főelőadója vehette át, aki dolgozatában azzal foglalkozott, hogyan lehet alkalmazni a multifunkciós hevedert a hazai tűzoltási, műszaki mentési műveletek során.

A bírálóbizottság úgy ítélte meg, hogy a pályaművek közül kettő különdíjra érdemes, így egy-egy karórát kapott Kolláth András tű. zászlós, a tatabányai hivatásos tűzoltó-parancsnokság katasztrófavédelmi megbízottja és Feri Róbert tű. főhadnagy, a szekszárdi katasztrófavédelmi kirendeltség hatósági osztályának kiemelt főelőadója. Kolláth zászlós pályázatában a Tűzoltó Bandi és Morzsi Komplex Óvodai Tűzmegelőzési Programmal foglalkozott, míg Feri Róbert arra a kérdésre kereste a választ, hogyan lehet hatósági eszközökkel megszüntetni a beépített tűzjelző rendszerek téves jelzéseit.

05_MG_1973_cr
Fotó: Jóri András BM OKF

A díjakat dr. Bérczi László tű. dandártábornok, a bírálóbizottság vezetője adta át, a grémium képviseletében megjelent Papp József tű. ezredes, főosztályvezető is. A tábornok elmondta, a pályázatra újító témákat feldolgozó anyagok érkeztek, a dolgozatok aktuális kérdéseket jártak körül.

Dombrády Gáborhoz szólva kijelentette, elismerésre méltó dolog, hogy bár a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat számos feladatot ró a kollégára, így is kereste, hogyan lehet jobbítani a beavatkozásokon.

A két különdíjas pályázatról elmondta, a kommunikáció, az ifjúság felkészítése mindig terítéken van, kiváltképp a mai napon, amikor kihirdetik az alkotói pályázat eredményét. Az országból, tette hozzá Bérczi László, több mint hétezer pályamunkát küldtek be az óvodások és az iskolások. A Balogh Imre pályázat harmadik díjazott dolgozatával kapcsolatban a tábornok emlékeztetett arra, hogy tavaly nagyjából tizenhétezer téves riasztást kaptak a tűzoltóságok, ezek közül tizenhárom-tizennégyezer a tűzátjelzések miatt volt, ennek fényében a pályázat témája több mint aktuális. A három pályamunka, fogalmazott Bérczi László, kiemelkedett a többi közül, és fej-fej mellett haladt a bírálat során.

Fotó: Jóri András BM OKF