Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Mint emlékezetes, maga Orbán Viktor tett ígéretet Baranyi Krisztinának a csengeri látogatáskor, hogy utána néz a Szamost szennyező, így gyakorlatilag halottá tévő  tevékenységnek.  Időközben  az Együtt szakpolitikusa vízmintákat is vett a romániai Vetésen található Unicarm húskombinát szennyvíz kifolyójából. A mérési eredmények megdöbbentőek voltak: volt olyan érték ami milliós nagyságrendben lépte túl a megengedett értéket.

A Parlamentben Pogácsás Tibor a Belügyminisztérium államtitkára így beszélt a helyzetről:

A romániai Vetés településén működő húsfeldolgozó üzem felelős a szennyeződésért. A hatóság több alkalommal tett bejárást a magyar oldalon, és bekérték a kormányhivataltól a vízmintákat is, amelyekből kiderült, hogy 2014 óta folyamatosan növekszik a szennyeződés koncentrációja.

Magyarország a nemzetközi egyezmények alapján tud eljárni, így megkérték a hivatalos tájékoztatást, a román fél pedig elismerte, hogy több paraméter meghaladja a határértéket – közölte.

Kemény fellépés és azonnali intézkedés szükséges a pusztítás megállításához, hogy a súlyos megbetegedés veszélye nélkül lehessen fürödni a folyóinkban, hogy újra visszatérjen az élet a Szamosba és a Tiszába.

A jelek szerint ha Orbán Viktor megígér valamit, akkor  az nem légbe kiáltott szó. Baranyi az Együtt szakpolitikusának ez már a harmadik jelentős eredménye a környezetvédelem terén. Ebből két alkalommal közvetlenül Orbán Viktorral tárgyalt a helyzetről és kapott ígéretet a megoldásra.

 

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22