Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Mint emlékezetes 2015 nyarán robbant a bomba: egy volt önkormányzati képviselő arról mesélt egy videóban, hogy a város egyik cégén keresztül a település vezetéséhez közel álló emberek üzemanyaghoz, kenőolajhoz jutottak, az így ellopott anyagok után pedig pénzt osztottak vissza a város vezetőinek. A  volt képviselő magát is feljelentette a város polgármesterével együtt.

A vádirat szerint Juhász Zoltán Nagykálló polgármestere 2010-től megállapodott a benzinkutat üzemeltető III. rendű vádlottal abban, hogy az önkormányzat hivatali járművei tankolása során kedvezményt és halasztott fizetési lehetőséget biztosít számukra.

Az üzemanyag vételezés kedvező lehetőségét kihasználva az I. rendű vádlott  polgármester és a  II. rendű vádlott beleegyezésével olyan magánszemélyek is tankoltak 2010-től az önkormányzat terhére, akik a polgármesterrel családi, baráti kapcsolatban álltak.

Az ügyben a két kútkezelő is vádlott, hiszen az ügyészség álláspontja szerint tisztában voltak azzal, hogy a  magánszemélyek tankolását is az önkormányzat fogja kifizetni. A vádirat szerint több mint 2,5 millió Ft kárt okoztak az önkormányzatnak és az általa működtetett kft-nek. Az ügy érdemi tárgyalása a nyomozás lezárását követően,  2017. június 13-án kedden kezdődik a vádirat ismertetésével és a vádlottak kihallgatásával.

Nagykálló polgármestere Juhász az ügy kirobbanásakor, 2015 nyarán közleményében kiemelte:

“Ez az egész ügy egy rágalomhadjárat része, amivel a politikai ellenfeleinknek köszönhetően sajnos nap-mint nap szembesülnünk kell. A magam részéről már a múlt héten megtettem a feljelentést becsületsértés miatt. Hétfő délután ülést tartott az önkormányzat. A képviselők úgy döntöttek, hogy hamis vád, jó hírnév sérelme, tovább a nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás miatt megtesszük a jogi lépéseket, valamint az N1 hírcsatornától sajtóhelyreigazítást kérünk. Szeretném hangsúlyozni és megnyugtatni a nagykállói lakosokat, hogy mindezek a koholt rágalmak nem tántorítanak el minket Nagykálló folyamatos fejlődésének folyamatától. “

 

A kérdéses ügyben a vádirat 2016. november 10-én érkezett a bíróságra aminek oka, hogy a Nyíregyházi Járási Ügyészség felülvizsgálta a nyomozati iratokat, és azt állapította meg, hogy a tényállás tisztázása érdekében további nyomozati cselekményeket kell elvégezni. Erre tekintettel az ügyészség a további nyomozás lefolytatása érdekében az iratokat 2015. június 29-én visszaküldte a rendőrségnek, s intézkedett a nyomozás határidejének meghosszabbításáról – nyilatkozta a Népszabadság érdeklődésére dr. Szilágyi László ügyész, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség szóvivője azzal a nagykállói botránnyal kapcsolatban, amelynek szinte már az összes szereplője följelentette vagy beperelte egymást.

Fotó: ezahir.hu/archívum