Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Gilvánfa polgármestere és teljes képviselő-testülete a vádlottak padjára ül a jövő héten – írja a Pecsistop.hu.

A lap a vádirat alapján azt írja: a megválasztott vezetők a község pénzén utaztak Horvátországba, eladták a kitermelt tűzifát és elosztották az árát, a réseket fiktív számlákkal tömték be.

Gilvánfa 2007-ben még az ország legszegényebb településének számított, 2008-ban viszont előreverekedte magát a második helyre. Azóta kikerült ugyan a baranyai falu a top 5-ből, ám, hogy a helyzetet érzékeltessük: volt olyan hónap, hogy az egyetlen boltot 42 alkalommal fosztották ki.

Gilvánfa polgármestere, a helyettese és velük a komplett képviselő-testület, meg még két ember jövő kedden nagyobb vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és más bűncselekmények miatt, összesen 9 bűntett miatt ül a vádlottak padjára a Siklósi Járásbíróságon.

A vádirat szerint kétszer is előfordult, hogy az önkormányzat által lízingelt autóval a falu pénzén (2012-ben 200, 2013-ban 300 ezer forintot felvéve az önkormányzattól) Horvátországba utazott a települést irányító teljes képviselő-testület. Illetve 2013-ban már a hozzátartozók is bekerültek ebbe a szűk körbe – írja a portál.

Az ügyészség szerint a polgármester és a képviselők lenyúlták azt a mintegy 700 ezer forintot is, amely 2012-2013-ban a vizesárkokból kitermelt tűzifából befolyt. A bevételt a polgármester osztotta szét annak a vádlottnak a lakásán, aki a fát eladta. A polgármester és helyettese több alkalommal vett fel pénzt az önkormányzat pénztárából, a hiányt pedig fiktív szerződésekkel fedték le – tűzifát vettek papíron -, ebben két vállalkozó volt benne, köztük a fent már említett faelosztó ember.

Forrás: Pécsistop/Alfahír