Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

A Közép – Szabolcsi LEADER Egyesület szervezésében 2017. május 31-én ünnepi ülést tartott Ibrányban a Rétközi Tájegységi Értéktár Bizottság, amely ülés keretében 25 értéktári javaslat került felvételre a Rétközi Tájegységi Értéktárba. Az ülés résztvevőit köszöntötte Szűcs Sándor az Ibrányi Járási Hivatal vezetője.


A Rétközi Tájegységi Értéktár létrehozásának célja a térség közösségei számára értéket képviselő természeti és kulturális örökségi elemek számba vétele és dokumentálása. Célja továbbá az összegyűjtött értéktári elemek közkinccsé tételéről és szélesebb körben való megismertetéséről való gondoskodás, elősegítve ezzel fennmaradásukat, megőrzésüket.

Ezen értékek megőrzése és fenntartható módon történő hasznosítása a Rétköz társadalmi-gazdasági fejlődésének is alapját képezheti, hosszabb távon pedig hozzájárulhat a térségben élő közösségek tájhoz, szülőföldhöz való kötődésének erősödéséhez, életminőségének emelkedéséhez.

A Rétközi Tájegységi Értéktár Bizottság döntésének értelmében 25 tájegységi érték került be a Rétközi Tájegységi Értéktárba az Ibrányi Járás illetékességi területéhez tartozó nyolc település – Ibrány, Nagyhalász, Balsa, Buj, Gávavencsellő, Paszab, Tiszabercel, Tiszatelek – helyi értékei közül. A különleges értékeket a Bizottság a „Rétköz Kincsei Vidékfejlesztési Konferencia” keretében mutatta be a közönségnek.

A Konferencián részt vett Dr. Vinnai Győző, a térség egyéni országgyűlési képviselője, Román István, Szakáli István Lóránd, illetve Dr. Mezei Dávid a Földművelésügyi Minisztérium helyettes államtitkárai, Baracsi Endre a Megyei Közgyűlés alelnöke, valamint Szűcs Sándor az Ibrányi Járási Hivatal vezetője.