Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

20 éve nem volt ilyen verseny megyénkben, most hagyományteremtő céllal a Leveleki Strand – Szabadidőközpont, Wakeboard- pályán került megrendezésre a Leveleki Vasember Triatlon Kupa.

A triatlon sorrendben úszásból, kerékpározásból és futásból álló fiatal sportág. A három versenyszámot egymás után, pihenés nélkül kell teljesíteni, és a versenyidőbe a két szám közötti átöltözés ideje (az úgynevezett depóidő) is beleszámít. A triatlon alapvetően egyéni sport, de rendeznek csapatversenyeket is. A triatlonban versenyző sportolókat triatlonistának vagy – nálunk kevésbé elterjedt szóval – triatlétának is nevezik.

Leveleken minden adott volt egy izgalmas,  csaknem nyolcórás versenyhez a mintegy 52 nevező részére. A szervezők két kategóriában, sprinter és középtávra hirdették meg a versenyt, ami a 23 fokos leveleki tó vízében úszással vette kezdetét.

A sprintertávon a versenyzőknek 0,9 kilométer úszást, 19 kilométer kerékpározás és öt kilométer futást keltett teljesíteniük 2 óra 40 perc alatt. A középtávon – ahol a rajtvonalnál a mezőny egyetlen női tagja is felsorakozott – 1,9 kilométer úszást, 90 kilométer kerekezést követően 21,1 kilométer futást kellett teljesíteni. Az utóbbi versenyszámban a versenyzőknek nyolc óra állt rendelkezésre a versenyszámok és a távok teljesítésre.

Krausz Zoltán, az FTC. versenyzője 4 óra 53 perc 33 másodperces teljesítményével az első – Fotó: Móricz Csaba

A Leveleki Vasember Triatlon Kupa középtáv győztese Krausz Zoltán, aki 4 óra 53 perc alatt teljesítette a  110, 9 kilométeres távot. Második Hegyi Loránd 5 óra 7 perces idővel míg a harmadik helyre Kovács Szilárd ért be, aki egyébként a 90 kilométeres kerékpárkörön defektet kapott.  A középtáv egyetlen női indulója Sándor Judit 6 óra 54 perc alatt, mosolyogva ért be a célba.

Sprintertávot elsőként  Dr Bana Richárd 1 óra 11 perc, második Csörgi Péter 1 óra 13 míg a harmadikként, 1 óra 19 perccel  Andrási Csaba ért be a célba. A sprinttáv további eredményei itt tekinthetőek meg.

Dr Bana Richárd a sprinttáv befutója 1 óra 11 perc 55 másodperces idővel. Fotó: Móricz Csaba

 

Az egyéni díjazottaknak a szervezőkön kívül Levelek polgármester  Borsodi László is gratulált és a díjakat is ő adta át. A szervezők bíznak benne, hogy  a Leveleki Vasember Triatlon Kupával – ami egyébként a Magyar Triatlon Szövetség hivatalos versenye – hozzájárulnak a megye népszerűsítéséhez, így a turizmus fejlődéséhez. További eredmények a verseny hivatalos időmérő csapatának honlapján az Evo Chip weboldalán tekinthetők meg.

A versenyen résztvevők között a  Bringa Sziget felajánlásának köszönhetően egy versenybringát sorsoltak ki a szervezők amit  Turgonyi Gábor Zoltán nyerte aki sprintertávon  1 óra 40 perces idővel kategóriájában a 6. helyezést érte el.

Turgonyi Gábor Zoltán a Bringa Sziget nyereményével a Leveleki Vasember Triatlon Kupán 2017. június 16-án. Fotó: Móricz Csaba

Fotó: Móricz Csaba/ezahir.hu

 

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22