Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Komolyzenei koncertekkel, színpadi előadásokkal, filmfesztivállal várják a látogatókat Nyírbátorba, a Bátori Nyár 2017 programsorozatára.

A június 24-től augusztus végéig tartó rendezvénysorozat központi eseménye az 51. alkalommal megrendezendő Zenei Napok és a 25. évfordulóját ünneplő Szárnyas Sárkány fesztivál lesz – hangzott el az esemény hétfői sajtótájékoztatóján Nyírbátorban.

Máté Antal polgármester elmondta, hogy a Bátori Nyár programsorozat június 24-én kezdődik az Experidance Revans című produkciójával a Kulturális Központban, ugyanezen a napon tartják a múzeumok éjszakáját a Báthori István Múzeumban. A Szárnyas Sárkány Fesztivált július 7. és 9. között rendezik meg a Papok rétjén, ahol – az eddigiekhez hasonlóan – színházi és utcaszínházi társulatok, zenei és táncegyüttesek, bábosok, zsonglőrök, bűvészek, élőszobrok és gólyalábasok szórakoztatják majd a közönséget.

Éjszakai fürdőzésre várják a vendégeket július 8-án, majd a szomszédos Máriapócson megnyitják a 11. Bátori Országos Színjátszó és Musical tábort. A Nyírbátori Zenei Napok programsorozata augusztus 5-én veszi kezdetét fúvószenei találkozóval, majd 7-én a Szolnoki Szimfonikus Zenekar ad koncertet.

Bátori Nyár programsorozat Fotó: ezahir.hu/archívum

Augusztus 12-én az Anima Musicae Kamarazenekar koncertjét hallhatják az érdeklődők, 13-án Balázs Fecó Kossuth-díjas művész koncertezik a városban. Augusztus 18-án Illényi Katica Liszt Ferenc-díjas hegedűművész Sárik Péter zongoraművésszel lép színpadra, végül augusztus 19-én a záróhangversenyt a Tinódi Vegyeskar adja a Nyírbátori Fúvószenekar közreműködésével. A Bátori Nyár ideje alatt kiállításokat, lovas és gasztrofesztivált is rendeznek, augusztus 10. és 12. között a DeathCrew Könnyűzenei és Filmfesztivál várja az érdeklődőket a nyírségi városban.

Fotó: ezahir.hu/archívum

 

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22